veelzijdige zomerse maaltijd

Op zoek naar een veelzijdige zomerse maaltijd? Tijd voor een salade!

De warme dagen zijn aangebroken. Het zonnetje schijnt volop, en de temperatuur is zo goed dat we heerlijk buiten kunnen dineren. De tijd van de stamppot is officieel voorbij: tijd om de keuken in te gaan en de lekkerste salades te maken. Een salade is heerlijk fris en is geschikt voor lunch of diner, maar ook als bijgerecht voor bij de barbecue. Zo kun je ook in dit warme weer genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd vol groenten en lekkers. In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie mee voor jouw volgende maaltijdsalade. Dat wordt genieten!

Een salade als diner

Salades zijn lekker voor erbij, maar je kunt ook een keer een gezonde en lekkere maaltijdsalade op tafel zetten. Zo’n salade is heerlijk vullend en fris: perfect voor een warme zomeravond. Zet eens een smaakvolle pastasalade op tafel. Bij zo’n salade gebruik je (het woord zegt het al) pasta. Gebruik bijvoorbeeld tomaten, mozzarella en basilicum om een zomerse Caprese pastasalade samen te stellen. Een bijzondere pastasalade is de pasta ‘pesto el tonno’, waarbij je naast pasta ook verse pesto en tonijn gebruikt.

Zelf pesto maken

Je kunt die pesto kopen in de supermarkt, maar het lekkerste is natuurlijk zelf pesto maken om vervolgens in je salade te gebruiken. Groene pesto is vrij makkelijk om te maken, waardoor je het in een oogwenk op tafel zet. Je kunt bij het maken van je eigen pesto ook zelf bepalen wat de verhoudingen zijn, waardoor je hem naar je smaak kunt maken of juist kunt aanpassen aan het recept waar je de pesto voor gaat gebruiken.

Het belangrijkste ingrediënt van pesto is verse basilicum. Die kun je kopen, maar ook zelf kweken. Daarnaast heb je ook Parmezaanse kaas en pijnboompitten nodig. Voeg wat zout, peper, olijfolie en knoflook toe, en je bent zo goed als klaar!

Salades voor bij de barbecue

Een salade is ook heerlijk voor bij de barbecue. Naast al het vlees en de gepofte aardappels ben je soms toe aan iets lichts en verfrissends. Ook zorg je er op die manier voor dat je ook bij het barbecueën gemakkelijk genoeg groente eet. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere tomatensalade met komkommer en feta, of een gegrilde paprikasalade. Of wat dacht je van een Caprese-salade met pesto? Daarbij kun je meteen je zelfgemaakte pesto voor gebruiken. Zo zet je met gemak een heerlijke salade op tafel voor vrienden en familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.