Zo zoek je de perfecte winterjas uit

Zo zoek je de perfecte winterjas uit

Winterjassen kunnen prijzig zijn. Als je een nieuwe winterjas wilt, is het verstandig je daarom goed voor te bereiden op je aankoop. Zoek jij een warme, gevoerde winterjas voor de koude wintermaanden of een wintersportvakantie? Dan helpen we je graag op weg met deze tips.

1.     Kies het model jas

Het model van je jas maakt meer uit dan je misschien denkt, vooral als je actief wilt zijn terwijl je je jas draagt. Als je kijkt naar bekende jassenmerken zoals Canadian Peak, zie je dat er diverse modellen worden aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld een jas kopen met capuchon, een lange jas, of een korte. Een korte jas geeft je meer bewegingsvrijheid maar je krijgt het hierdoor wellicht ook sneller koud. Als je met een korte jas in de sneeuw wilt sporten is het slim daar een skibroek onder te dragen. Een lange jas is warmer, maar geeft je dus minder bewegingsvrijheid. Door slim te combineren met warme onderkleding kun je alsnog een korte jas dragen. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je billen gezien worden en je een mooie broek kunt showen. Deze modellen kan je vinden bij de herenmode webshop Italian Style.

Canadian Peak winterjas

2.     Kleur

Je bent misschien net als de meeste mensen geneigd te kiezen voor een jas met een donkere of neutrale kleur. Die staan het best bij andere kleuren: een zwarte of donkerblauwe jas. Let er wel op dat je niet goed zichtbaar bent met zo’n kleur jas. Een witte of felle kleur winterjas maakt je zichtbaarder in het verkeer. Als je waarde hecht aan je zichtbaarheid is het het overwegen waard toch te kiezen voor een lichte kleur. De echte modeliefhebbers zullen zich natuurlijk laten leiden door de kleur die zij het mooist vinden. Dat is uiteraard ook prima!Kleur winterjas

3.     Binnenjas en andere accessoires

Goede winterjassen kunnen een binnenjas hebben. Die kun je er desgewenst uithalen. Ideaal voor de extreem koude dagen. Als je van flexibiliteit houdt is het handig een winterjas met binnenjas en afneembare capuchon te kopen. Je kunt je jas dan aanpassen aan jouw mate van activiteit en de weersomstandigheden. Het maakt je jas ook veelzijdiger. Je kunt hem dan ook dragen in de herfst en lente. Door de binnenjas uit de jas te halen wordt je jas immers minder warm.

4.     Waterafstotend of niet?

Ben je graag buiten, ongeacht de weersomstandigheden? Overweeg dan een waterdichte jas te kopen. Je kunt specifiek op zoek gaan naar een jas die gemaakt is van waterafstotend materiaal of je jas behandelen met een speciale wax of spray. Als je een jas koopt die gemaakt is van Gore-Tex onderhoud je die ook met een dergelijke spray.

Een goede winterjas die voldoet aan alle bovenstaande eisen is niet voordelig. Zo’n jas kan je daarentegen wel eindeloos plezier verschaffen. Je hebt het nooit koud, of je nu in de sneeuw wandelt, fietst of in de herfst naar het strand gaat. Een kwaliteitsjas gaat bij goede zorg bovendien jaren mee. Als je goed nadenkt over de eisen die jij aan je jas stelt, kun je zeker weten de perfecte jas scoren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.