Eigen vervoer is voor veel ondernemers van levensbelang. Handig om huisbezoekjes te brengen aan klanten, een bezorgdienst te starten of simpelweg inkopen te doen. Wanneer je veel zakelijk rijdt, kan het zeker de moeite waard zijn om eens de mogelijkheden met betrekking tot zakelijk leasen te bekijken. Zeker wanneer het momenteel niet mogelijk is om een grote investering te doen of als je je spaargeld liever voor de groei van het bedrijf wilt gebruiken. Voordat je een zakelijk leasecontract kunt afsluiten is het echter wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.
Wil jij binnenkort zakelijk leasen? Maar heb je geen idee waar je op moet letten? Of heb je sowieso weinig verstand van deze handige leasevorm? Hier vind je alles wat je moet weten!
Zakelijk rijden: hier kan je uit kiezen!
Bij zakelijk rijden heb je grofweg twee verschillende opties om uit te kiezen. Allereerst de mogelijkheid om voor financial lease te gaan. Bij financial lease ben je vanaf het begin economisch verantwoordelijk voor de auto. Alle kosten zijn dus voor jouw rekening. Ook de verzekering-, reparatie- en onderhoudskosten. Je hebt de auto eigenlijk op afbetaling, beschouw het maar eens als het kopen van een huis met hypotheek, en uiteindelijk word je de juridische eigenaar van deze wagen.
Dan heb je ook nog de keuze voor operational lease. Dit is iets waar veel ondernemers tegenwoordig voor kiezen. Met volkswagen polo lease word je nooit de juridische eigenaar van de auto. Deze blijft altijd het eigendom van de leasemaatschappij. Hierbij geniet je echter wel van enkele grote fiscale voordelen. Zo betaal je een vast tarief per maand. Deze kan niet veranderen. Hier zitten alle mogelijke kosten bij inbegrepen. Ook onderhouds- en reparatiekosten. Hierdoor kom je dus nooit voor financiële verrassingen te staan en beschik je over enorme zekerheid.
Looptermijn bepalen
Wie kiest voor toyota corolla touring lease, mag in de meeste gevallen zelf bepalen hoe lang de looptermijn in werkelijkheid zal zijn. Meestal beschik je over een keuze tussen 36, 48 of 60 maanden. Hoe langer de looptermijn is, hoe meer je uiteindelijk onder de streep kwijt zult zijn. Je betaalt immers meer rente over een langere periode.
Houd er daarnaast ook rekening mee dat een lange looptermijn risicovol kan zijn voor het bedrijf. Zeker voor startende ondernemers. Bij een minder jaar, loop je het risico dat je de auto niet meer kunt betalen en je kan ook niet zomaar van het contract af. In dat geval is een kortere looptijd dan ook prettiger, omdat je zo simpelweg minder risico loopt.
Kan ik als startende ondernemer ook leasen?
Dit is een vraag die enorm vaak gesteld wordt. Want is het mogelijk om als startende ondernemer ook een auto te leasen? Deze vraag kan zowel met ja als nee worden beantwoord. In de meeste gevallen zal je bij het afsluiten van een skoda kodiaq lease contract een aantal cijfers van het bedrijf moeten kunnen aanleveren. Hierbij is het handig als je minimaal één of twee jaar ondernemer bent. Lang hoef je echter dus nog niet in het vak te zitten. Zolang je maar kunt aantonen dat je het maandtarief ook daadwerkelijk iedere maand kunt betalen. Doordat de auto zelf het onderpand is, hoef je verder eigenlijk geen stukken meer aan te leveren.