Wist jij dat? 3 grappige en leuke weetjes over de badkamer

Wist jij dat? 3 grappige en leuke weetjes over de badkamer!

Tegenwoordig is het niet meer dan normaal dat we over tenminste één badkamer in huis beschikken. De huidige generaties weten bijna niet beter meer. Maar wist je dat dit vroeger wel anders was? Toen was het een enorme luxe om over een aparte kamer te beschikken om jezelf op te frissen, laat staan om naar het toilet te gaan! Doorgaans stond er een waterpomp buiten, waarbij je je snel kon wassen en werden de kinderen simpelweg in een ‘teiltje’ met koud water gezet. Inmiddels is dat (gelukkig) wel anders! Maar heb je er ooit bij stil gestaan hoe belangrijk deze ruimte is? En hoe bijzonder deze eigenlijk is? Wellicht niet. Daarom nemen we je vandaag mee in de wondere wereld van badkamers, tegels, sanitair en meer. Was jij al bekend met de volgende 3 grappige en leuke weetjes over de badkamer?

1. Koud douchen is helemaal hot!

Wist je dat koud douchen tegenwoordig helemaal hot is? In de meeste tijdschriften voor mode en gezondheid zal je deze tip vinden. Alhoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan een heerlijk warm bad of hete douche, is dit veel minder verstandig voor je huid. Het is dan ook helemaal zo gek nog niet dat de generaties voor ons enkel koud water gebruikten. Als het water bijvoorbeeld boven de 43 graden komt, zal dit de huidcellen direct negatief beïnvloeden. Hierdoor kun je last krijgen van een droge en gevoelige huid en is het zelfs mogelijk om eczeem te ontwikkelen.

Koud douchen is helemaal hot!

Ben je niet iemand die 10 minuten onder een koude douche doorbrengt? Kies er dan in elk geval voor om een hete douche met een koude douchestraal te eindigen. Door even met je lichaam onder het koude water te staan, zal je merken dat de bloedvaten zich direct vernauwen. Hierdoor verstevigt de huid zich en kan je de schade van het hete water nog wat beperken.

2. 40% van de Nederlanders poetst zijn of haar tanden onder de douche

Vraag je je soms wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om jezelf op te frissen? Nou, daar hebben 40% van de Nederlanders wel een antwoord op. Zij proberen regelmatig twee vliegen in één klap te slaan door hun drukke ochtendritueel te combineren. Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders zijn of haar tanden poetst onder de douche? Dat is zeker een goed idee want het bespaart je niet alleen twee minuten op je verdere ochtendritueel, maar bespaart ook nog eens extra water!

Er zijn zelfs mensen die plassen onder de douche om zo tijd en water te besparen! Of deze methode geschikt is? De meningen zijn verdeeld.

3. Wasverzachter bij kalkaanslag op de douchetegels

De meeste mensen maken gebruik van wandtegels in de badkamer. Helaas ontkom je er dan ook vaak niet aan dat er kalkaanslag ontstaat. Maar hoe los je dit weer eenvoudig en snel op, zonder dat je direct naar agressieve schoonmaakmiddelen hoeft te grijpen? Simpel: maak gebruik van wasverzachter! Dit klinkt misschien een beetje gek, maar werkt zeer effectief. Even schrobben, enkele minuutjes laten intrekken en afspoelen met warm water. En voilà: je badkamer is weer vrij van kalkaanslag en ruikt ook nog eens heerlijk fris!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.