kunststof-paal

Wildparkeerders? Plaats een antiparkeerpaal

Je woont in een pittoresk dorpje aan een mooie rivier. Hartstikke leuk, maar in de zomer kan het behoorlijk druk zijn met toeristen. De enthousiastelingen op het water kijken soms hun ogen uit naar de prachtige villa’s en buitenverblijven met de mooie prieeltjes aan het water. Wandelaars en fietsers genieten op de kronkelende wegen en over de oude jaagpaden langs de rivier. Deze paadjes zijn voor het merendeel gelukkig weer hersteld en op sommige plekken staan zelfs nog de oude houten rolpalen of trekpalen die vroeger werden gebruikt als hulpmiddel bij het trekken van de schepen. 

Het zou alleen erg fijn zijn als al die toeristen hun auto’s op de algemene parkeerplaats in het dorp zouden achterlaten. En niet in het gras in je tuin langs de weg. Of bij de woonboten in het smalle strookje gras langs de heg. Een paar dorpelingen hebben al grote stenen langs de weg neergelegd of houten palen in de grond geslagen. Straks zitten de toeristen aan een tafeltje in je tuin! Je denkt er sterk over om een aantal kunststof bermpalen te plaatsen. 

Bescherming

Als bescherming van je erf mag dat natuurlijk. Als de grond maar van jou is. Je kunt een heg vlak langs de openbare weg plaatsen, maar je kunt ook een stukje gras aanleggen. En dan aan de kant van de weg een aantal kunststof palen op korte afstand van elkaar neerzetten. Op deze manier kunnen auto’s er niet meer parkeren. De palen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en hebben geen onderhoud nodig. Je hebt er dus geen omkijken naar. De toeristen wel, die kunnen er hun auto’s niet meer kwijt!

Zichtbaar

De kunststof beschermingspaal of markeringspaal, zoals hij ook wel genoemd wordt, wordt gebruikt als trottoirpaal, reflectorpaal of antiparkeerpaal. Duurzaam en nagenoeg onbreekbaar staat hij duidelijk zichtbaar naast de weg. De diamantkoppaal  heeft rondom reflectorbanden aan de bovenzijde waardoor iedereen hem duidelijk kan waarnemen. Deze kunststof paal is voorzien van een X-base, die zorgt voor een gewichtsreductie en een 2 keer grotere grondweerstand. De kunststof paal met diamantkop heeft een afmeting van 15 x 15 cm en een lengte van 140 cm.

Voordelen

  • Goed zichtbaar door twee reflecterende banen rood / wit
  • Duurzaam gerecycled kunststof
  • Perfecte hoogte boven het maaiveld 90 – 100 cm
  • Geen ongewenst geparkeerde auto’s meer op je erf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.