werken in de it

Werken in de IT

Inmiddels is de IT branche uitgegroeid tot een van de grootste branches in ons land. Die is niet zo gek, aangezien IT heel veel processen omvat en daarnaast erg belangrijk is voor allerlei organisaties.

Binnen deze branche zijn er dus ook veel functies die je kunt vervullen en uitoefenen. Wil je graag in de IT werken? Dan zit er vast ook voor jou een perfecte functie bij. Maar wat houdt werken in de IT nu precies in? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wat is IT

IT staat voor informatie technologie. Als we het hebben over de IT branche, spreken we ook wel van ICT. Dit is een afkorting voor informatie- en communicatietechnologie. Deze begrippen worden dus ook vaak door elkaar gebruikt. De IT branche bestaat uit drie verschillende onderdelen. Dit is hardware, software en IT-diensten. Deze zullen we hieronder kort toelichten.

Hardware

Dit zijn de tastbare computers, beeldschermen en processoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de fabrikanten van het merk Apple die computers, telefoons, kabels en overige hardware maakt.

Software

Software is ontwikkeld door programmeurs en betreft een code die hardware aanstuurt. Dit kan bijvoorbeeld de software zijn die op een computer staat, waardoor het apparaat te gebruiken is.

IT-diensten

Dit onderdeel van de IT branche is het grootst en dit is dus ook waar de meeste mensen werken. Dit is de dienstverlening op commerciële basis.

IT is de toekomst

Zoals er dus niet voor niets wordt gezegd: IT is de toekomst. Alle processen zijn tegenwoordig digitaal en IT is overal. Veel organisaties huren dan ook een ICT bedrijf Rotterdam in om al hun IT processen zo optimaal mogelijk in te richten. Doordat deze branche altijd maar blijft groeien en ook relevant blijft, zal er dus ook altijd wel werkgelegenheid zijn. Ben je op zoek naar een baan in de IT? Oriënteer je dan eens, en je zult zien dat je snel een nieuwe functie hebt gevonden die bij je past! Dit brengt ons gelijk bij het volgende punt.

IT functies

Binnen de IT kun je onwijs veel kanten op. Zo kun je uiteraard aan de slag als programmeur of developer, maar ook als designer bijvoorbeeld. Verder kun je ook denken aan beroepen zoals systeembeheerder, IT-consultant, projectmanager, internetmarketeer, accountmanager, scrum master en noem het maar op! Zo zie je dat, ook al is programmeren niet echt je ding, dat je dus alsnog best veel kanten op kunt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.