Altijd al willen werken bij een overheidsorganisatie? Vraag een traineeship aan!

Werken bij een overheidsorganisatie? Volg een traineeship!

De overheid maakt ieder jaar weer veranderingen door. Ambtenaren moeten snel kunnen schakelen en de ontwikkelingen in ons land volgen. Hierdoor neemt de vraag naar jonge, leergierige en ondernemende krachten toe. Voor jonge mensen die al jaren de ambitie voelen om voor overheidsinstanties te werken, is dit natuurlijk prachtig nieuws. Maar hoe zet je jezelf op de kaart in dit wereldje. Hoe treed je binnen als grote organisaties vooral op zoek zijn naar mensen met veel werkervaring? Maak je nog wel kans als je net afgestuurd bent?

Die vraag kunnen we met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Newpublic heeft dit mede mogelijk gemaakt. Dit bedrijf is in 2010 opgericht door een team enthousiaste trainees. Zij hadden een droom, een doel om zoveel mogelijk jonge en bedreven krachten in overheidsorganisaties te plaatsen. Hiermee proberen zij een nieuwe wereld te creëren. Door de overheid te verjongen met sterke krachten kunnen zij groei doormaken én nog sterker worden. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

De rol van Newpublic

Newpublic houdt zich bezig met het werven van nieuwe jonge krachten die overheidsorganisaties kunnen steunen en leren in het vak. Hierbij worden uitsluitend WO-ers en HBO-ers toegelaten tot hun traineeship. Een traineeship volgen kan de eerste stap zijn in jouw succes binnen de overheid. Hierin leer je alle tools die je nodig hebt om veranderingen in gang te zetten. Verschil te maken en jouw stempel op de overheidsorganisaties te drukken. Dit is de eerste stap om jezelf te ontwikkelen tot één van de meest gewilde professionals in het vak. Newpublic neemt enkel enthousiaste mensen aan die niet meer dan 4 jaar werkervaring hebben. Hiermee proberen ze de drempel te verlagen, waar pas afgestudeerde WO-ers vaak mee te maken krijgen. Zo zal de baanzekerheid in de toekomst toenemen.

traineeship volgen

Opdrachtgevers

Natuurlijk moet er werk zijn voor de jonge talenten. Daarom is jaarlijks een team van trainees druk bezig om opdrachtgevers binnen te slepen. Dit kunnen allerlei soorten overheidsinstanties betreffen. Elke dag worden er weer nieuwe trainees ingezet om binnen een organisatie verschil te maken.

Daarnaast is er nog een groot voordeel voor de opdrachtgevers. Zij genieten niet alleen van frisse en nieuwe krachten, maar deze krachten zijn ook nog eens volledig in dienst van Newpublic. Het werkgeversrisico ligt dus niet bij de opdrachtgever. Hierdoor kunnen zij met een gerust hart opdrachten uitbesteden. Bovendien kun je heel snel van een (nieuwe) trainee profiteren. Zodra je een opdracht naar Newpublic doorstuurt, zullen zij ervoor zorgen dat de trainee op zeer korte termijn kan starten. Soms wordt er zelfs binnen twee weken een geschikte kandidaat aangewezen. Als deze persoon niet naar wens is, kan hij of zij bovendien snel vervangen worden voor een nieuwe kracht.

Het doel van een traineeship bij de overheid

Het doel is duidelijk: zoveel mogelijk verandering binnen overheidsorganisaties realiseren. Dit kan enkel met nieuwe krachten. Helaas worden veel pas afgestudeerde krachten op basis van werkervaring geweigerd. Het traineeship van Newpublic geeft deze mensen extra ervaring en tools mee om snel als professional aan de slag te gaan. Samen staan ze sterk voor een beter georganiseerde en frissere overheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.