Waterbed

Weetjes over een waterbed

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is. Dit geldt niet alleen tijdens de ultra drukke dagen in december, maar op alle dagen van het jaar. Een goed bed is hierbij van cruciaal belang. Is jouw bed binnenkort aan vervanging toe en ben je je alvast aan het oriënteren? Sta dan ook vooral eens stil bij het waterbed. Een waterbed is, zoals de naam al doet vermoeden, een bed met een op water gevuld matras. Het waterbed ondersteunt jouw lichaam op alle vlakken en zorgt voor minder belasting van de spieren en gewrichten. Doordat een waterbed zich vormt naar het lijf, kan jij het beste uit jouw nachtrust halen. Met de bovenstaande informatie is vrijwel iedereen bekend. Wij geven jou een aantal weetjes die jij nog niet wist over het waterbed.

Een waterbed moet ontlucht worden na het vullen

Veel mensen zijn bang dat het waterbed zogenoemde ‘klotsgeluiden’ maakt bij elke beweging. Wat ze echter niet weten is dat dit een signaal is van een slecht gevuld- of onderhouden waterbed. Om deze klotsgeluiden te voorkomen is het belangrijk dat deze ontlucht wordt na het vullen. Hiermee worden luchtbellen voorkomen en is dit vervelende geluid verleden tijd. Als een waterbed niet ontlucht wordt is de kans groot dat jouw nachtrust er, ondanks het waterbed, niet op vooruit gaat.

Heb je het bed netjes ontlucht en blijven de klotsgeluiden aanwezig? Dan kan het een signaal zijn dat algen en bacteriën in het water aanwezig zijn. Dit probleem los je op door middel van een reinigingsmiddel voor waterbedden.

Een waterbed kost een aardige hoeveelheid stroom

Als je kiest voor een waterbed, kies je voor een prettige nachtrust. Daar willen wij graag wat extra’s voor betalen. Desalniettemin is het belangrijk om rekening te houden met eventuele bijkomende kosten. Zo heb je te maken met hogere stookkosten in het eerste jaar dat je een waterbed gebruikt. Dit heeft te maken met het verwarmingselement van het bed. Als het bed niet voldoende verwarmd wordt, zal het lichaam van de gebruiker te veel afkoelen in de slaap en dat is niet wenselijk voor de nachtrust. Het verwarmen van een tweepersoonsbed kost gemiddeld tussen de €75,- en €250,- per jaar.waterbed

Zeer lange levensduur

Wist je dat een waterbed onwijs lang mee gaat? Een conventioneel matras gaat niet langer mee dan 10 jaar. Dan is deze echt nodig aan vervanging toe. Een waterbed gaat echter 15 tot 30 jaar mee! Dat is aanzienlijk langer dan elk ander matras. Hierdoor kies je niet alleen voor een goede nachtrust, maar ook voor duurzaamheid. Hierdoor haal je ook de verhoogde stookkosten er uiteindelijk gemakkelijk uit. Op de lange termijn geld besparen én jarenlang genieten van een geweldige nachtrust. Dat noemen wij pas écht een win-win situatie!

Gescheiden compartimenten in tweepersoonsbedden

Er wordt vaak gedacht dat tweepersoonswaterbedden helemaal niet comfortabel liggen. Het verschil in gewicht en de vraag naar een specifieke watertemperatuur kan er al gauw voor zorgen dat er wrijving komt tussen het stel. Gelukkig is daar ook een oplossing voor: de gescheiden compartimenten in tweepersoonsbedden. Zo geniet ieder van een eigen ‘watermatras’ en worden conflictsituaties gemakkelijk voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.