weetjes shortlease

Alle weetjes over shortlease die je moet weten

Shortlease is de nieuwste vorm van leasen en heeft nu al heel wat los gemaakt in ons land. Op verjaarden, in de pauzes op het werk en tijdens een ontmoeting met je vrienden is het een veelgehoord onderwerp. “Wat voor auto rijd jij?,” “Heb jij ook een auto van de zaak gekregen?,” “Rijd je nu alweer in een nieuwe auto?,” zijn bekende uitspraken en alles heeft zijn betrekking tot het leasen van een auto. Over lease weten we over het algemeen enorm veel, maar shortlease is een stuk minder bekend. Wist jij deze weetjes al over shortlease?

All-inclusive contract

Wist je dat shortlease ook wel eens als een all-inclusive contract wordt omschreven? Wie nu wegdroomt over vakanties waarbij al het eten en drinken is inbegrepen, komt niet direct van een koude kermis thuis. Met een all-inclusive contract bedoelen we dat alles wat te maken heeft met de lease van de auto is inbegrepen. Je betaalt dus één vaste prijs per maand en daar zit vervolgens alles in. Denk hierbij aan het onderhoud, de belasting, verzekeringen en afschrijving. Je hoeft enkel te betalen voor de brandstof die je verbruikt. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoef je niet bang te zijn voor onvoorziene kosten.

Korte leaseperiode

Het grote verschil tussen shortlease en gewoon leasen is dat je de auto slechts voor een korte periode in bezit hebt. Bij sommige bedrijven is het zelfs mogelijk om slechts maar één maand gebruik te maken van de leaseauto. Dat geeft de gebruiker enorme flexibiliteit en brengt het ook nog eens talloze voordelen met zich mee ten opzichte van een huurauto.

shortlease

Shortlease voor bedrijven

Bedrijven maken regelmatig gebruik van shortlease. Ergens is dit ook helemaal niet zo vreemd, aangezien shortlease ze een flexibiliteit verschaft die een gewoon leasecontract ze niet kan bieden. Shortlease is bijvoorbeeld ideaal voor nieuwe werknemers in hun proeftijd. Als ze een auto van het werk nodig hebben, maar de kans bestaat dat ze over enkele maanden weer weg zullen zijn, is het voordeliger om voor een shortlease contract te gaan. Dat stelt het bedrijf in staat om het contract weer na korte tijd te beëindigen, zonder dat ze direct aan extra kosten vast zitten.

Snel nieuwe auto’s uitproberen

Wist je dat shortlease ook vaak wordt gebruikt om nieuwe auto’s uit te proberen? Voor mensen die twijfelen over een bepaald type merk of auto is shortlease de ideale oplossing. Zo kunnen ze de auto een maandje goed uitproberen en vervolgens de juiste keuze maken.

Shortlease is een beter alternatief dan huren

In de meeste gevallen is shortlease een veel beter alternatief dan huren. Huren is meestal een stuk duurder dan shortlease, zeker als je wilt huren voor een geruime tijd. Shortlease is de meest voor de hand liggende optie als je een auto nodig hebt voor een periode tussen de 3 en 12 maanden. Heb je een auto nodig voor enkele weken? Dan is het verstandiger om toch te denken aan een huurcontract.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.