weetjes over world vision

Weetjes over World Vision die jij nog niet wist

World Vision zet zich in voor het creëren van betere omstandigheden voor kinderen in derde wereldlanden. Dit zijn kinderen die in zware armoede leven, honger lijden en vaak jong overlijden door een gebrek aan medische zorg. Steeds meer Nederlanders zijn geraakt door de beelden van jonge kinderen op het nieuws. Graatmagere kinderen die in barre omstandigheden proberen te werken om zo wat geld te verdienen voor eten. In onze consumptiemaatschappij is dat vrijwel niet voor te stellen, ook al leven er hier ook zeker mensen onder de armoedegrens. Sommige Nederlanders besluiten dan ook dat een kind sponsoren de beste oplossing is. Anderen zijn sceptisch. Wat wordt er gedaan met het geld? Helpt dit echt voor de lange termijn? In dit artikel nemen we de werkwijze van een bekende organisatie onder de loep en vertellen we hoe zij ervoor kunnen zorgen dat kinderen minder snel in armoede opgroeien.

Je helpt niet alleen het kind, maar de hele omgeving

Waarom willen we toch altijd alleen de kinderen helpen? Doet de oudere generatie er niet meer toe? Natuurlijk wel! Alleen wordt er vaak gefocust op de nieuwe generatie, omdat deze verandering kunnen brengen in de situatie. Bij World Vision zijn ze echter van mening dat je met alleen het kind helpen geen oplossing biedt. Zeker niet voor de lange termijn. Hier moeten andere dingen voor aangepakt worden. Denk hierbij niet alleen aan de rest van de familie, maar ook aan de omgeving. In wat voor dorp groeit het kind op? Hoe zit het met de infrastructuur? Is er landbouw mogelijk? Kunnen er waterleidingen gelegd worden? Dit wordt allemaal uitgezocht om zo in plaats van slechts één kind, een heel dorp te helpen.

World Vision

Eten geven helpt niet

World Vision is van mening dat enkel eten geven niet helpt. We kunnen met z’n allen massaal voedselpakketten brengen, maar wat schiet een dorpje daarmee op? Behalve dat ze even enkele dagen geen honger hebben. De kans is groot dat de situatie daarna gewoon weer hetzelfde wordt. Als een wond hevig bloedt en gehecht moet worden, zal enkel een klein pleistertje de wond niet dichten. Het zal enkel even verlichting bieden. We moeten daarom niet alleen voor oplossingen naar de korte termijn zoeken, maar een langdurige oplossing bedenken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van waterputten, betere wegen of helpen bij het telen van groente en fruit. Een dorp moet zelf de benodigde voorzieningen krijgen om een nieuwe start te maken. Dat kan natuurlijk niet zomaar, daar is wel wat geld voor nodig. Door het geld van duizenden Nederlanders kan World Vision heel wat gezinnen uit de brand helpen. Niet door de nodige spullen te brengen, maar door ze te helpen hun leven weer op te bouwen. Vaak speelt een gebrek aan kennis de grootste rol. Door die kennis te geven, geef je ze iets heel moois: een toekomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.