winterjas weetjes

Weetjes over winterjassen

De zomer hebben we inmiddels alweer ruim achter ons gelaten en de herfst is bezig met een flinke inhaalslag. De tijd van korte broeken en topjes ligt nu echt achter ons en we kunnen onze kledingkast weer helemaal up-to-date maken voor het komende seizoen. Dat betekent truien, warme broeken, maillots, wollen sokken en uiteraard een winterjas. De winterjas is een ware must voor de komende koude periode. Een winterjas moet niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook nog eens zeer praktisch zijn. In deze blog vertellen we allerlei weetjes over winterjassen die je moet weten!

Voorkom griep met een winterjas

Nog steeds denken veel mensen dat het een fabeltje is, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in: door het dragen van een winterjas kan je verkoudheid en griep voorkomen. We weten allemaal dat we sneller ziek worden in de winter dan in de zomer. Vroeger kregen we dikwijls om ons oren dat we vast op de ‘tocht hadden gestaan’. Dit is gelukkig niet helemaal waar, maar kou zorgt er wel degelijk voor dat ons immuunsysteem wordt uitgeschakeld. Simpel gezegd heeft ons immuunsysteem bloed nodig om te functioneren. Zodra ons lichaam wordt blootgesteld aan kou, zal het bloed enkel naar de belangrijkste organen lopen. Dit om ons lichaam te beschermen. Het gevolg is dat er weinig bloed naar de neus en keel loopt en er daardoor meer koude lucht binnenstroomt. Koude lucht is bevorderlijk voor bacteriën en hierdoor word je sneller ziek als je geen jas draagt. Een winterjas dames kopen is dan ook echt niet alleen van belang voor een stijlvolle uitstraling, maar ook voor je gezondheid!

winteras dames kopen
https://www.styleitaly.nl/dames-winterjas-imitatie-bontjas-jas-pink.html

Dichtgenaaide zakken

Is het je ook wel eens opgevallen dat de zakken van de winterjassen in de winkel vaak zijn dichtgenaaid? Sommige mensen vinden dit ontzettend vervelend, omdat ze zo niet kunnen zien hoeveel spulletjes er opgeborgen kunnen worden in de zakken. Toch heeft dit wel een duidelijke oorzaak. Voorheen deden mensen zo wild met de zakken, dat deze na enkele pasbeurten al vervormd waren. Hierdoor werden de jassen minder makkelijk verkocht en verloor de winkel veel winst. Sindsdien worden de zakken van de meeste blazers, vesten en winterjassen dichtgenaaid.

Split van de jas: ook al dichtgenaaid?

Het begint bijna een beetje te lijken op een bouwtekening, maar het is ook van cruciaal belang dat je let op de split van je jas bij de aankoop. Deze wordt tegenwoordig ook vaak dichtgenaaid en kan met een enkele knip van de schaar weer worden losgehaald. De reden hiervoor is dat de winterjas heren met split vaak sneller kreukelt in de winkel. Dit resulteert in een minder mooie uitstraling aan het rek en lage verkoopcijfers. Een winkel zal er altijd alles aan doen om haar producten zo snel mogelijk te verkopen. De uitstraling van de producten is hierbij van essentieel belang. Een gekreukelde jas wordt bijvoorbeeld minder snel verkocht. Door het dichtnaaien van de split, zal de jas minder snel kreuken en sneller verkocht worden. Wij raden wel aan om elke jas eerst goed te controleren op dichtgenaaide zakken of splits, zodat je zeker weet dat je alle extra toevoegingen wegknipt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.