Slippers

Weetjes over slippers die je nog niet wist

Vrijwel iedereen heeft minstens één paar slippers in huis liggen. En dat is ook niet zo vreemd, want ze zijn ontzettend veelzijdig. Zo kan je ze gebruiken om simpelweg een enkele boodschap te doen, meenemen naar een stranddag of gewoon lekker in huis dragen. Met een paar havaianas beschik je altijd over een comfortabele en kwalitatieve slipper om optimaal van te kunnen genieten. Ondanks dat slippers ontzettend populair zijn, weten we er eigenlijk vrij weinig van. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Daarom geven wij enkele grappige en interessante weetjes over slippers die je nog niet wist.

Ook in de winter te gebruiken

Berg jij altijd je slippers met pijn in het hart op zodra de herfst begint? Niet nodig! Slippers kunnen namelijk ook uitstekend in de winter gebruikt te worden. Zolang er nog geen sneeuw ligt zijn ze prima te gebruiken. Wist je dat er zelfs weer nieuwe trends opstaan waarbij mensen sokken in sandalen dragen? Echt waar. De catwalks zitten er vol mee tegenwoordig. En zeg nou zelf: een paar slippers zit toch veel lekker dan die dichte sneakers? Bovendien kunnen ze ook eenvoudig binnenshuis gedragen worden, waardoor je helemaal geen last hebt van de kou. Ideaal als je even naar de tuin loopt of gewoon om wat aan je voeten te hebben terwijl je thuis bent. Sneakers uit, slippers aan en relaxen maar.

Slipper links en rechts? Niet zo normaal als het lijkt!

Vandaag de dag vinden we het heel normaal dat ieder paar slippers een rechter- en een linkerschoen hebben. Zo normaal is het echter niet. Pas sinds de 19e eeuw maken we gebruik van linker- en rechterschoenen. Voor die tijd waren alle schoenen identiek en werden ze dan ook om beide voeten gedragen. En hoewel we allemaal weten dat lopen op twee verschillende schoenen veel prettiger is, had dit wel een aantal discussies met de kinderen gescheeld!

Schoon te maken met behulp van de vaatwasser

Dit is een lifehack die eigenlijk iedereen zou moeten weten. Wist je namelijk dat slippers heel eenvoudig schoon te maken zijn in de vaatwasser? Zo sta je niet meer minutenlang te boenen totdat je al het zand en vuil van de zool hebt gehaald, maar plaats je de slippers simpelweg in de vaatwasser en zijn ze binnen mum van tijd blinkend schoon. Let op: deze lifehack werkt enkel bij slippers van foam of plastic. Gebruik hierbij geen standaard vaatwasblokjes, maar doe enkel een beetje baking soda in het vakje waar je normaal het blokje zou stoppen. Zo worden nare geurtjes verwijderd en zijn de slippers binnen no-time schoon.

Slippers tijdens het autorijden? Liever niet!

Slippers zijn ontzettend fijn tijdens warme dagen en ook nog eens gemakkelijk om aan te trekken. Het is dan ook niet gek dat je op zomerse dagen steeds meer mensen met slippers ziet autorijden. Maar hoewel het niet verboden is volgens de Nederlandse wetgeving is dit geen verstandig idee. Verzekeraars zien vaker dat mensen ongelukken krijgen doordat de slipper wegschiet of achter het pedaal blijft hangen. Dit kan uiterst gevaarlijke situaties opleveren. Ga je autorijden? Trek dan liever normale schoenen aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.