Weetjes over parfum die jij nog niet wist

Weetjes over parfum die jij nog niet wist

Wie is er nou niet gek op parfum? Bijna iedereen heeft wel een flesje parfum in huis staan. Zowel mannen als vrouwen gaan bijna niet over straat, zonder een spray van hun favoriete parfum op te spuiten. We kunnen er geen genoeg van krijgen! We zouden het liefst zien dat onze hele kast vol staat met verschillende parfums. Zo kan je iedere dag een andere geur kiezen. Eentje die past bij de gelegenheid en je humeur. Ondanks dat we iedere dag van onze parfum genieten, weten we nog lang niet alles over dit bijzondere schoonheidsproduct. In dit artikel geven we een aantal weetjes over parfum die jij misschien nog niet wist.

Parfum ruikt bij iedereen anders

Je vriendin laat je even haar nieuwe parfum ruiken en je bent direct om. Wat een heerlijke geur! Snel vraag je naar het merk en sla je precies dezelfde parfum in. Eenmaal thuis aangekomen, spuit je de parfum op en kom je tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal niet zo lekker ruikt. Hoe is dit nu mogelijk? Daarnet vond je deze nog heerlijk ruiken? Vol argwaan vraag je aan je vriendin of deze wel het goede merk heeft doorgegeven, maar deze blijft bij haar standpunt. Geen paniek! Parfum ruikt inderdaad bij iedereen anders, daardoor kan het voorkomen dat een parfum bij iemand anders veel lekkerder ruikt dan bij jou. Maar waardoor komt dit?

Iedereen beschikt over een eigen huidsgeur. Dit merk je waarschijnlijk zelf niet, omdat het heel subtiel is. Ook de textuur van de huid verschilt per persoon. Wanneer de chemische samenstelling van de parfum in aanraking komt met jouw huid, zal deze een reactie vormen. Die reactie zorgt voor de specifieke lucht. Dit is daarom voor iedereen anders. Koop daarom nooit klakkeloos een parfum die bij je vriendin onwijs lekker ruikt, maar probeer het zelf eerst goed uit. Zo weet je zeker dat deze ook bij jouw huid past!Parfum ruikt bij iedereen anders

Gebruik liever geen speciaal strookje om een geur te testen

Vaak zien we in parfumwinkels dat er witte strookjes worden uitgedeeld om de parfums te testen. Zo kan je meerdere parfums testen, zonder dat de geuren in elkaar overlopen. Het idee is natuurlijk goed, maar omdat de parfum op je huid heel anders kan ruiken is het geen verstandige optie. Je zal niet de eerste zijn die bij thuiskomst enorm teleurgesteld is door haar nieuwe luchtje. Spuit daarom de parfum altijd op de binnenkant van je pols tijdens het testen, zo weet je zeker dat deze bij je past en naar wens is.

Gebruik bodylotion om de geur van parfum langer te behouden

Vind je het ook altijd zo vervelend dat parfum snel vervliegt? Smeer dan eens bodylotion op de plek waar je de parfum gaat spuiten. Dit vormt een beschermlaagje op de huid, waardoor de parfum uiteindelijk langer blijft zitten. Let er wel op dat je geen bodylotion met parfum gebruikt. Anders zou je de geursamenstelling van de parfum kunnen veranderen en dat zou uiteraard zonde zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.