Weetjes mode

Weetjes over mode die jij nog niet wist

Misschien ben je wel een echte mode-fanaat en volg je alle nieuwe trends op de voet. En wellicht dat je deze weetjes dan allang wist. Maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat je deze weetjes nog niet wist en je er misschien nog hele goede tips uit kunt halen. We zijn benieuwd!

Vintage look

De vintagelook ik helemaal terug van weg geweest. Stijlen van toen worden weer volop gedragen in het nu. Maar wanneer is iets nu vintage? Wanneer een kledingstuk tussen de 20 en 100 jaar oud is noemen we het officieel vintage. Maar wanneer we een replica maken van een vintage patroon of stijl, dan noemen we dat retro.

Fashion week

De Fashion week in Parijs kennen we allemaal. Maar wist je dat er eigenlijk 4 grote fashion weeks zijn? De eerste vind altijd plaats in New York, op de voet gevolgd door London. Daarna kunnen we de fashion week bezoeken in Milaan en als laatste in Parijs. De modeshows worden traditie getrouw twee keer per jaar gehouden, in februari en in September.

Zwanger zijn als mode

Er is een periode geweest dat zwanger zijn echt een mode was. Dames die niet zwanger waren fakete een zwangerschap door een kussen onder hun kleding te dragen. Dit alles vond plaats in de 15e eeuw en is gelukkig nu niet meer aan de orde. Desondanks mag je nog steeds best laten zien dat je zwanger bent, het blijft immers iets om trots op te zijn.

Something bleu

Dames die gaan trouwen of getrouwd zijn zullen de oue traditie vast wel kennen. ‘something old, something new, something borrowed, something blue. Hierbij is het onder andere gebruikelijk om iets blauws te dragen op jouw trouwdag. Speciaal voor deze gelegenheid was er een periode waarin Cristian Louboutin schoenen ontwierp met babyblauwe zolen. Of het ook echt geluk heeft gebracht weten we helaas niet.

Kom maar op met die baal

Jeans worden gemaakt van katoen, dat weten we. Maar wist je ook dat van een baal katoen, die gemiddeld 225 kilo weegt, ongeveer 215 paar jeans kan worden gemaakt? Dat is iets meer dan 1 kilo katoen per jeans.

Korte rok is gemakkelijker

In de 18e eeuw had de uitvinding van de auto, invloed op de lengte van de rok voor de vrouw. Men vond het namelijk erg ongemakkelijk om met een lange rok de auto in te stappen. Hierdoor gingen ontwerpers aan de slag en werd de korte rok uit gevonden. Nog steeds een goede uitvinding als je het ons vraagt.

Handgemaakte kleding

Hedendaags doen we het niet meer zoveel, onze eigen kleding maken. En de kleding die nog met de hand word gemaakt is vaak erg duur. Natuurlijk ook niet gek aangezien er best heel veel tijd in gaat zitten. Echter in de periode voor 1850 maakte ruim 70% van de vrouwen haar eigen kleding. De naaimachine maakte in die tijd dus overuren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.