linkbuilding weetjes

Weetjes over linkbuilding

Linkbuilding is een effectieve methode om een hogere positie in Google te behalen. Vakmensen zijn al jarenlang overtuigd van de noodzaak om gebruik te maken van linkbuilding om een website succesvol te maken. Als ondernemer is het dan ook belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Maar wat is linkbuilding eigenlijk? Bij linkbuilding verzamel je links om de kwaliteitsscore van de website te verhogen. Dit doe je door middel van speciale linkbuilding manieren. Zo kun je ervoor kiezen om jouw website te laten vermelden door blogsschrijvers. Google vindt jouw website dan een stuk aantrekkelijker, waardoor jouw positie in de zoekresultaten zal stijgen. In dit artikel presenteren we verschillende weetjes over linkbuilding die jij nog niet wist.

Met linkbuilding kraak je de code van Google

Google moet gezien worden als een speciaal algoritme die enkel gekraakt kan worden door de juiste codes. Backlinks zijn van grote invloed om de positie op de markt te verhogen. Dit is bij iedereen bekend. Linkbuilding werkt dus echt. Toch verandert de markt voortdurend. Het algoritme wordt aangepast en de code om deze te kraken is steeds moeilijker te vinden. Als je een zoekopdracht op Google invoert, word je direct geconfronteerd met meerdere advertenties die bovenaan verschijnen. Het behalen en behouden van een hoge positie is hierdoor des te lastiger. Hoe je linkbuilding het beste kunt toepassen is dus altijd de ‘vraag van vandaag’. Dit maakt het verzorgen van de linkbuilding voor een website wel een stuk uitdagender. Je moet continu je hersens kraken om een hogere positie te halen. Uiteindelijk zal je daadwerkelijk de code vinden die het algoritme van Google zal breken.

Linkbuilding is lastig, ook voor marketeers

Zelfs de beste vakmensen hebben moeite met het uitvoeren van een geweldige linkbuilding campagne. Dit heeft alles te maken met het veranderde algoritme van Google. Dit maakt de klus wel ontzettend uitdagend. Het nadeel is echter wel dat het voor een ‘leek’ bijna niet meer mogelijk is om dit op deze manier zelf aan te pakken. Linkbuilding is een vak apart die bijna alleen aan specialisten overgelaten kan worden.

De autoriteit telt

Het is belangrijk om continu jouw doel voor ogen te houden. Linkbuilding is misschien hartstikke leuk om te doen en werkt ook heel goed, maar dit heeft geen invloed op een website waar van alles aan schort. Je wilt de klant een zo duidelijk mogelijk plaatje bieden van jouw diensten en producten. Dit kan alleen als de website van hoge kwaliteit is. Verlies dan ook nooit jouw doel uit het oog. Je wilt niet dat de focus enkel op de online marketing komt te liggen. Je moet de klanten ook iets kunnen bieden. De vindbaarheid van de website kan nooit hoog komen te liggen als de website niet kwalitatief genoeg is. Investeer dan ook tijd en aandacht in het opstellen van relevante en unieke content voor de website. Alleen dan is het mogelijk om een autoritaire website te worden, een website die graag gezien wordt door Google en andere zoekmachines

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.