Weetjes over kurkuma capsules

De meeste mensen kennen kurkuma enkel als een specerij dat ze regelmatig gebruiken in buitenlandse gerechten. Maar wist je dat kurkuma ook een heilzame werking kent voor lichaam en geest? Kurkuma capsules zijn dan ook de perfecte toevoeging voor elk gezond voedingspatroon. Was jij al bekend met de volgende weetjes over kurkuma capsules?

Weetjes curcuma capsules

Verminder de kans op kanker

Steeds meer mensen lijden aan kanker in Nederland. Het risico op kanker is groter door de hedendaagse levensstijl. We eten chemische voedingsstoffen, te vet en te veel, hierdoor stellen we ons lichaam bloot aan meerdere schadelijke stoffen. Zelfs als je enorm gezond leeft, kunnen de cellen in het lichaam vervormd worden door de vervuilde lucht die we inademen. Het is dan ook niet slecht om je lichaam een extra boost te geven. Uit recent onderzoek is gebleken dat kurkuma een positieve invloed heeft op gevaarlijke cellen. Door het gebruik van kurkuma capsules kan je de kans op kanker verkleinen en de groei van al bestaande cellen vertragen.

Voorkom kinderleukemie

Kinderen horen niet ziek te zijn, toch is kinderleukemie nog steeds een bekende ziekte in de medische kinderwereld. De kans op kinderleukemie kan aanzienlijk verkleint worden door het gebruik van kurkuma capsules. Kurkuma capsules kunnen geslikt worden door de moeder tijdens de zwangerschap en ook tijdens het geven van borstvoeding is het verstandig om dagelijks kurkuma te slikken. Zo krijgt je kindje alles wat hij of zij nodig heeft om het risico op kinderleukemie te verkleinen.

Verlaag het risico op alzheimer

Alzheimer is hard op weg om doodsoorzaak nummer één te worden in ons land. Naar verwachting zal dit alleen nog maar toenemen de komende jaren. Er is nog steeds geen effectieve behandeling voor alzheimer. Wel is gebleken dat kurkuma capsules de kans op alzheimer aanzienlijk kunnen verkleinen. Ook kunnen de effecten van alzheimer vertraagd worden door kurkuma.

Curcuma kruiden

Kurkuma capsules tegen depressies

In sommige landen, zoals China, is het gebruikelijk om kurkuma capsules voor te schrijven tegen depressie. Alhoewel veel mensen dit best wel vreemd vinden, is dit minder gek dan je zou denken. Kurkuma beschikt over een heilzame werking voor zowel lichaam als de geest. De bestanddelen van kurkuma kunnen stress en vermoeidheid verminderen. Dit zijn allebei factoren die de kans op depressies kunnen verhogen. Voel jij je snel somber of zitten depressies in de familie? Dan doe je er goed aan om dagelijks een dosering van kurkuma tot je te nemen. Dit verkleint niet alleen het risico op depressies, maar kunnen ook helpen bij al bestaande depressies. Zo voel jij je snel lekkerder in je vel en geniet je ook nog eens van de talloze voordelen voor je lichaam.

Antibacteriële werking

Kurkuma werd vroeger vaak gebruikt voor het ontsmetten van snij- en brandwonden. Deze specerij heeft van nature een antibacteriële werking. Als je verder niks in huis hebt en een wond oploopt, kan je dus gebruik maken van kurkuma poeder om de wond te ontsmetten. Kurkuma capsules kunnen ook gebruikt worden om ontstekingen in het lichaam te verwijderen. Zo dragen ze ook bij aan een sneller genezingsproces ten tijde van een blaasontsteking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.