Weetjes krullend haar

Weetjes over krullend haar die je moet weten

Vrouwen met steil haar zijn soms heel jaloers op vrouwen met krullen. Maar is het eigenlijk altijd wel een pretje om krullend haar te hebben en welke weetjes moet je echt weten als je in het bezit bent van een krullende bos? Wij verzamelde ze voor je op 1 pagina.

Niet droog borstelen

Jouw haar borstelen als het nog droog is, is echt een no go! Je krullen verdwijnen als sneeuw voor de zon en veranderen in 1 grote pluizenbol. Maak je haar nat of gebruik conditioner en borstel het dan goed door.

Pluizig door de handdoek

Wanneer je een handdoek gebruikt om je haar te drogen, zal je ook zien dat het een grote pluizenbol word. Beter kun je het haar drogen met een oud T-shirt of een microvezel handdoek.

Föhn met diffuser

Als je er voor kiest je haar te föhnen, kan je dit het beste doen met een diffuser. Zonder deze diffuser blaas je de krullen uit model. Bovendien zorgt de diffuser voor extra volume.

Welterusten haar

Het is bedtijd, maar niet alleen voor jou, ook voor jouw haar. Bescherm je haar tijdens het slapen. Een hele goede tip is een sloop van satijn. Wanneer je op een sloop van satijn slaapt in plaats van een sloop van katoen heeft je haar minder wrijving en zal het veel mooier blijven.

Hitte tool is een killer

Je bent in het bezit van een mooie, krullende bos en die wil je dan ook maar al te graag behouden, tenminste dat nemen we even aan. Dan zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Een daarvan is de stijltang. De naam zegt het al, je stijlt je haar er mee. Waar het echter bij stijl haar ook een krul kan vormen, kan het bij een krullende bos er voor zorgen dat je krullen definitief verdwijnen. Hartstikke zonde natuurlijk. Maar ook bij een föhn moeten we uitkijken. Zet deze het liefste op de laagste stand of koop een föhn die ook op koud kan. Zo bescherm je die mooie krullen het beste.

Sulfaat shampoos, niet doen

Shampoos die sulfaat bevatten kunnen het haar totaal uitdrogen. Het maakt het haar droogt en stug en verwijderd de oliën van je hoofdhuid. Tegenwoordig zijn er veel shampoos, speciaal voor die krullende bos. Laat je anders eens goed informeren bij de kapper en geef liever een keer iets meer uit als dat je gaat voor een goedkope, slechte shampoo die je krullen veranderd in een kapsel waar je niet op zit te wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.