5 verrassende weetjes ondernemen

5 verrassende weetjes over het ondernemerschap

Steeds meer mensen besluiten in ons land om een eigen bedrijf te starten. Ze wagen een sprong in het diepe en gooien hun stabiliteit aan de wilgen om een droom werkelijkheid te laten worden. Een slim idee? Een overwegend percentage van de ondernemers vindt van wel. Het ondernemerschap biedt veel voordelen die je van tevoren nooit had kunnen bedenken. Daarnaast lijkt de economie dusdanig aan te trekken dat NU het juiste moment is om een eigen onderneming te starten. Wij geven je 5 verrassende weetjes over het ondernemerschap.

1.         Ondernemerschap verhoogt het geluksgevoel

Meer dan 80% van de ondernemers ziet de toekomst van hun bedrijf zonnig in. Daarnaast vertellen veel ondernemers dat ze genieten van hun rol en bijdrage in het werkleven. Zij presteren graag onder hoge druk en hebben de discipline om van hun bedrijf een succes te maken. Een onderneming vanaf het begin zien groeien is misschien wel het mooiste wat er is. Trots zijn op jouw droom die werkelijk is geworden. Het ondernemerschap verhoogt met recht het geluksgevoel.

2.         Investeren is de sleutel naar succes

Als beginnend ondernemer zal je waarschijnlijk eerst beginnen met het opstellen van een overzichtelijke begroting. Hierin schrijf je de mogelijke kosten, hoeveel financiële ruimte er is en welke promotiemiddelen je tot je beschikking hebt. Alle succesvolle ondernemers zullen stellen dat investeren de sleutel naar succes is. Zie het als een plant, deze kan ook niet groeien als hij geen water krijgt. Een bedrijf kan niet groeien als hier niet in geïnvesteerd wordt. Investeer in een webdesigner, promotiemiddelen en fijne producten om jouw bedrijf van de grond te helpen.

investeren

3. Steeds meer vrouwen starten eigen bedrijf

Opvallend is dat steeds meer vrouwelijke zzp’ers de markt bestormen. Dit heeft wellicht te maken met de flexibiliteit waar je als zzp’er van geniet. Zij kunnen zo een gezin en baan makkelijker combineren. Uit de cijfers blijkt overigens ook dat steeds meer grote ondernemingen een vrouw aan de top hebben staan, om precies te zijn zo’n 36%. Voor feministen zijn dit natuurlijk geweldige cijfers en wordt er gehoopt op een vordering van deze verandering op de markt. Vrouwelijkeondernemers staan momenteel aan de top!

4. De gemiddelde leeftijd van een startende ondernemer is 36 jaar

Dit feitje komt voor veel mensen als verrassing. Waarom zou je je hele carrière omgooien om voor jezelf te beginnen op deze leeftijd? Het antwoord is simpel: ondernemers op deze leeftijd hebben de financiële ruimte, kennis en ervaring om voor zichzelf te beginnen. Bij jongere ondernemers ontbreekt het al snel aan ervaring, een klantenkring of kennis in zaken. Daarnaast hebben zij niet genoeg financiële ruimte om (zware) klappen op te vangen. Hierdoor is het eigenlijk helemaal niet gek dat ondernemers op latere leeftijd beginnen.

5. Virtuele webshops hebben de toekomst

Steeds minder vaak gaan we de deur uit om producten te kopen. We zoeken gemakkelijk online en laten onze benodigdheden thuisbezorgen. Ondernemers spelen hier slim op in. Tegenwoordig zien we het aantal webshops razendsnel stijgen. Naar verwachting zal dit de komende jaren enkel toenemen. Virtuele webshops hebben de toekomst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.