Weetjes over etherische oliën

De afgelopen jaren heeft etherische olie enorm aan populariteit gewonnen. Voorheen werden ze vooral gebruikt in massagesalons, tijdens meditatiesessies en in de spa, maar inmiddels is het helemaal niet gek als je ze thuis of zelfs op het werk gebruikt. Etherische oliën zijn een geweldige toevoeging aan elke woning en leveren talloze gezondheidsvoordelen voor de gebruiker op. In deze blog vertellen we 5 verrassende weetjes over etherische oliën. Wist jij dit al?

Etherische oliën worden toegepast voor traumaverwerking

Wist je dat etherische oliën zelfs worden toegepast bij het verwerken van trauma’s? Mensen die lijden aan posttraumatische stressstoornis hebben te kampen met hevige flashbacks, slecht slapen, nachtmerries en paniekaanvallen door het door hun opgelopen trauma. Dit is een verschrikkelijk gevoel en het is vaak moeilijk om van deze problemen af te komen. Bij de bovengenoemde klachten, maakt het lichaam gebruik van alle zintuigen. Als je iets ziet, hoort of ruikt wat je doet denken aan een vervelende gebeurtenis, zal je direct te maken krijgen met een flashback en de daarbij horende stressgevoelens. Dit gevoel kan je echter wel omzetten en dat is goed mogelijk met het behulp van etherische oliën. Voel je een flashback of paniekaanval aankomen? Ga dan direct terug naar je fijnste herinnering en roep een geur op uit die herinnering. Zoek deze op in je etherische oliën en gebruik die in je geurverspreider. Bij het ruiken van deze bekende geur, zullen de hersenen getriggerd worden om gelukshormoon af te geven. Dit creëert een bijzonder schild tegen de herinneringen aan de traumatische ervaring. Veel psychologen maken tegenwoordig gebruik van deze therapie en het schijnt echt zijn vruchten af te werpen. Etherische olie kopen wordt dan ook aangeraden.etherische olie sinaasappel

Etherische oliën tegen chronische klachten

Chronische klachten zullen altijd een grote rol spelen in je leven. Je kunt hier meestal niet aan geholpen worden, maar het is wel mogelijk om de klachten te verlichten. Etherische oliën kunnen helpen bij een aantal chronische klachten. Zo is gebleken dat ze zeer effectief werken tegen migraine en clusterhoofdpijn. Als je een aanval voelt opkomen, is het raadzaam om direct gebruikt te maken van een speciale olie. De geur zal een rustgevende invloed hebben op de hersenen en een natuurlijk pijnstillend effect veroorzaken. Hierdoor verminderen de klachten snel en kan je zelfs een aanval voorkomen.

Draagt bij aan een betere nachtrust

In Nederland is een goede nachtrust niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen hun huisarts voor slaapgerelateerde klachten. Vaak krijgen ze heftige slaapmiddelen toegeschreven of zoeken ze zelf naar een oplossing in homeopathische middelen. Het antwoord is echter veel simpeler: het gebruik van geuren. Lavendel is een zeer bekende geur en biedt hulp bij een slechte nachtrust. De natuurlijke eigenschappen van deze geur dragen bij aan een goede nachtrust. Zo laat lavendel het lichaam ontspannen en blokkeert deze alle piekergedachtes. Hierdoor slaap je rustiger en sneller in. Daarnaast zorgt de rustgevende geur ook voor een diepere slaap, waardoor je een stuk uitgeruster wakker wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.