Als je denkt dat online daten zijn piek al heeft bereikt, zit je goed mis. Online daten wordt elk jaar populairder. Inmiddels zijn er duizenden singles in ons land op zoek naar de perfecte date. Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf ook veel succesverhalen in je omgeving gehoord. Mensen die dankzij het datingsavontuur uiteindelijk getrouwd zijn en inmiddels hun eerste kindje verwachten, vrienden die inmiddels samenwonen en kennissen die volop genieten van dates dankzij het internet. Inmiddels is online daten ook helemaal ingeburgerd in het traditionele leven. Niemand kijkt er meer gek van op als je zegt dat je je partner online hebt ontmoet. In dit artikel delen we enkele weetjes over online daten die jij nog niet wist.
Langere berichten hebben de voorkeur
Uit onderzoek blijkt dat de kans 40% groter is dat je een berichtje terug ontvangt als je een langer berichtje stuurt. Korte zinnen of berichtjes onder de 140 tekens vallen meestal niet goed bij een potentiële date. Zo blijkt maar weer dat enkel een betrouwbare datingsite kiezen niet voldoende is om een goede date aan de haak te slaan. Contact leggen en je sociale vaardigheden uitbreiden zijn van cruciaal belang om zelf ook een succesverhaal te starten.
Tussen Kerst en Valentijn zijn het aantal profielen het grootst
Wil je genoeg keuze hebben? Dan doe je er goed aan om een datingprofiel aan te maken tussen Kerst en Valentijnsdag. Ongeveer twee weken na kerst zien we een duidelijke stijging aan aanmeldingen op datingssites. Dit heeft vaak te maken met goede voornemens: ‘volgend jaar wil ik dolgraag met z’n tweeën het nieuwe jaar uit’, maar ook met alle liefdeswensen van stelletjes rond Valentijnsdag. Dit geeft mensen een extra prikkel om ook op zoek te gaan naar een metgezel.
Let op de spelling en grammatica!
Typfoutjes of een slechte interpunctie zijn ware afknappers tijdens het online daten. Andere singles zien jouw berichtjes als eerste indruk. Lees je berichtjes goed door voordat je ze verstuurd en de kans is een stuk groter dat je een leuk berichtje terug ontvangt.
Te veel chatten is zelden goed
We horen het maar al te vaak: ‘maar online was hij/zij zo leuk om mee te praten’, in het echt bleek dit echter vies tegen te vallen. Een verbazingwekkend percentage van 33% kletst er flink op los online, maar spreken liever niet in het echt af. Te veel chatten is echter zelden goed. Die onwijs leuke gesprekken kunnen ervoor zorgen dat je de desbetreffende persoon gaat idealiseren. Het is zó leuk online dat je niks anders verwacht als je elkaar in real life ontmoet. De eerste ontmoeting is direct een afknapper. De gesprekken zijn minder spontaan dan je verwacht had en je ergert je aan bepaalde eigenschappen. Onze tip: praat minder online en spreek sneller af. Zo voorkom je het vormen van een perfect plaatje in je hoofd en kun je afgaan op wat je ziet, in plaats van wat je verwacht.