Weetjes over chocola

Weetjes over chocola

Misschien het meest besproken snoepgoed, alhoewel is het eigenlijk wel snoep? Chocolade, we kennen het allemaal. Maar wist jij het volgende al of is het helemaal nieuw voor je?

Een wereld zonder chocolade

We kunnen het ons totaal niet voorstellen en waarschijnlijk zullen een hoop mensen er ook echt problemen mee gaan krijgen als dit waar zou worden, maar het zou maar zo kunnen dat er in 2020 geen chocolade meer te krijgen is. We hopen natuurlijk dat dit niet gaat gebeuren en anders zal de prijs van de chocolade, net als vroeger, weer flink gaan stijgen.

Een grote auto

Een Belgische chocolatier kwam eens op het maffe idee om een auto van chocolade te maken. Deze auto was van levensecht formaat. Deze Belg deed er maar slechts 3 weken over om hem te bouwen en had hier voor wel heel veel chocolade nodig, maar liefst 725 kilo.

Chocolade maakt slim

Chocolade kan er voor zorgen dat je iets meer geconcentreerd kan werken. Er zijn mensen die hier energiedrankjes voor drinken, maar een reep chocolade kan het zlfde effect hebben. De keizer van Azteken maakte het echter wel heel bond. Hij dronk liters chocomelk omdat hij dacht dat hij er slim en sterk van werd. Of het klopt is helaas niet bewezen, maar verbaasd zouden we er ook niet over zijn.

Chocolade is gezond

Chocolade word vaak in verband gebracht met ongezond. Door de vele suikers is het niet bevorderlijk voor de tanden of als je wilt afvallen. Maar wist je dat chocolade oom gezond is? Elke dag een stukje chocolade eten van 20 gram is namelijk zeer goed voor hart- en bloedvaten. Mooi excuses dus!

Een heleboel chocolade

OP het vliegveld van Brussel word de meeste chocolade verkocht per jaar. Maar liefst 80.000 kilo verdwijnt daar elk jaar over de toonbank. Melk, wit en puur, alle smaken komen aan bod. Echter de melkchocolade is nog altijd veruit de meest geliefde chocolade en bevat 60 % van alle chocolade die word verkocht.

Valentijn en chocolade

In Amerika word de meeste chocolade verkocht tijdens het Valentijns seizoen. De Amerikanen geven in deze periode veel geld uit om gezamenlijk maar liefst 26 miljoen kilo chocolade te kopen.

Chocolade doet je hart sneller kloppen

Wist je dat chocolade jouw hart sneller doet kloppen dan een intieme zoen met jouw geliefde? Een zeer apart feit, want dan zouden we dus meer van chocolade houden als van onze geliefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.