Weetjes over China

China is een land dat steeds meer in trek komt als vakantie land. Als we denken aan China denken we aan rijsttafels, drukke straten en Chinese draken. Maar wist je deze weetjes al over China?

De grootste M

Macdonald vinden we over de hele wereld terug. Deze grote fastfoodketen is bij iedereen wel bekend, maar wist je dat het grootste Macdonald restaurant zich in China bevind? Dit restaurant heeft maar liefst 50 medewerkers aan de kassa staan en er is plek voor 700 gasten om tegelijkertijd hun hamburger te nuttigen.

Een Zweeds slaapje

Men heeft het onlangs afgeschaft, maar wanneer je kortgeleden in China het Zweedse warenhuis Ikea binnen liep mocht je hier gewoon een slaapje doen. Dat noemen we dan nog eens proefslapen!

Social media

In China hebben de autoriteiten social media geblokkeerd. Zo kan de chinees geen facebook, twitter of youtube bekijken.

Zelfde naam toch geen familie

China heeft een hele grote populatie. Toch zijn er slechts 200 verschillende achternamen. Het kan dus zo maar zijn dat je in China iemand leert kennen, met de zelfde achternaam, die totaal geen familie van jou is. Een rare gewaarwording.

Scheten ruiken

Wij kennen natuurlijk heel veel verschillende dokters. Voor elk lichaamsdeel is er wel een dokter die er bij past, zeggen we wel eens lachend. Maar in China hebben ze wel een hele rare doktersfunctie bedacht. De schetenruiker. Deze dokter ruikt aan een scheet of je gezond bent of niet. Benieuwd of dit in Nederland ook zou werken?

Ongeluksgetal

In Nederland hebben veel mensen een 7 als geluksgetal. In China kent men juist een ongeluksgetal. Het getal 4 klinkt volgens de chinezen als dood en is dus een nationaal ongeluksgetal. Het gaat zelfs zo ver dat hoge gebouwen soms geen vierde verdieping hebben. We gaan dan van de derde naar de vijfde verdieping.

Dagje autovrij

In de volle steden van China hebben ook veel mensen een auto. Om dit wagenpark iets in te dimmen heeft de overheid besloten dat je niet elke dag met jouw auto mag rijden. Eindigt het nummerbord van jouw auto op 1 dan mag je niet  op maandag rijden. Eindigt het nummerbord op 2 dan mag je op de dinsdag de auto laten staan. En zo verder.

Aparte eetgewoontes

In China kent men rare eetgewoontes. Zo word er in diverse restaurants slang en varkenspootjes geserveerd. Verder eet elke chinees met stokjes. Maar deze stokjes mag je nooit en te nimmer rechtop in de rijst zetten. Dit brengt namelijk veel ongeluk. Rijst word trouwens ook als ontbijt gegeten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.