Weetjes over bloempotten die jij nog niet wist

Weetjes over bloempotten die jij nog niet wist!

Bloempotten zijn belangrijke sfeermakers in huis. Door verschillende kleuren, vormen en designs toe te passen, kan jij deze geheel op jouw interieur afstemmen. Bij het kopen van elho bloempotten is het natuurlijk niet alleen belangrijk dat er over het design wordt nagedacht, maar ook dat deze in het belang van de plant is. Hierdoor moet je de juiste materialen en vormen op elkaar afstemmen om zo een geschikt huisje voor jouw dierbare plant te vinden. Als je een beetje weet waar je op moet letten, is een trendy bloempot zo gevonden.

Denk jij dat je over veel kennis beschikt als het om bloemen, planten en bloempotten gaat? Lees dan snel verder voor een aantal grappige weetjes over bloempotten die je zeker nog niet wist!

Bloempot bestaat al sinds de tijd van de Egyptenaren

Denk jij dat een bloempot nog relatief nieuw is? Dan heb je het goed mis! Bloempotten werden al in de tijd van de Egyptenaren voor het eerst gebruikt. Natuurlijk zagen de potten er toen heel anders uit dan we tegenwoordig gewend zijn, maar de functie was duidelijk hetzelfde. Wat echter wel opvallend was, is dat bloempotten heel wat jaren enkel buitenshuis gebruikt werden. Tegenwoordig is dat wel anders en vind je enorm veel bloempotten die zowel binnens- als buitenshuis gebruikt kunnen worden. Deze verandering ontstond pas omstreeks de 17e eeuw.

Bloempot bestaat al sinds de tijd van de Egyptenaren

Pas na de Tweede Wereldoorlog verschillende stijlen

Voor de Tweede Wereldoorlog werd er nog veel minder aandacht aan interieurstijlen besteedt. Alles was veel soberder en ook bloempotten waren allemaal gelijk. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond echter meer ruimte voor creativiteit en afwisseling. Mensen besloten hun creatieve geest de vrije loop te laten en dit had direct een overweldigend effect. Steeds meer verschillende interieurstijlen werden bekend en de bloempotten en andere accessoires werden hier vervolgens weer op aangepast. Hierdoor ontwikkelde de bloempot zich uiteindelijk tot een zeer gewilde woonaccesoire die, mits goed gebruikt, ontzettend veel kan betekenen voor de sfeer in huis.

Verschil tussen bloempotten voor binnen of buiten?

Wanneer je een nieuwe bloempot koopt, zal je eerst de vraag gesteld worden of je deze binnens- of buitenshuis gaat gebruiken. Maar zit hier eigenlijk wel zoveel verschil tussen of is het simpelweg een marketingpraatje?

In principe horen bloempotten voor binnen of buiten inderdaad van elkaar te verschillen. Logischerwijs zal een bloempot voor buiten bijvoorbeeld beter tegen barre weersomstandigheden bestand moeten zijn. Daarom wordt er vooral op het materiaalgebruik van deze potten gelet. Bovendien is het belangrijk voor de potten die buiten staan dat deze goed kunnen afwateren. Wanneer er enorm veel regen valt en de grond te nat wordt, kan ook de pot veel te nat worden. Dit kan gemakkelijk het einde van jouw prachtige eyecatcher betekenen. Daarom hebben vrijwel alle bloempotten voor buiten gaten in de bodem, zodat overtollig water eenvoudig weg kan lopen. Soms is er ook sprake van een lekbakje, zodat er geen aarde in de tuin terecht komt.

Voor planten binnenshuis is het natuurlijk ook belangrijk dat het aarde niet te vochtig wordt. Daarbij is echter al een plastic binnenbak voldoende om de pot te beschermen. Bovendien bepaal je zelf hoeveel water de plant krijgt, waardoor je het veel beter in de gaten kunt houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.