weetjes online leren

Alle weetjes over online leren die jij nog niet wist!

Het volgen van een online cursus is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De doelgroep is dan ook ontzettend breed. Niet alleen ervaren werknemers maken gebruik van cursussen om hun kennis te verbreden, maar ook huisvrouwen doen aan zelfontwikkeling door het volgen van een online cursus. Daarnaast zijn er zelfs speciale cursussen die basisschoolkinderen een steuntje in de rug geven. Na het lezen van verschillende reviews van online leren bij Squla, werd al snel duidelijk hoeveel baat je kunt hebben bij online leren. Met de juiste mindset en een gezonde dosis discipline, kan online leren enorm veel voordelen bieden. In deze blog vertellen we allerlei weetjes over online leren die jij nog niet wist!

Online leren kost bijna de helft minder tijd dan klassikaal leren

Vooral voor werkgevers is het ontzettend belangrijk dat hun medewerkers zich blijven ontwikkelen. Hun werknemers op klassikale les sturen, kost echter enorm veel tijd. Hierdoor is er minder mankracht op het werk en raken de werknemers sneller vermoeid. Dit zal uiteindelijk weer resulteren in een hoger percentage ziekmeldingen op het werk. Dat wil je uiteraard niet. Met online leren geef je je medewerkers ontzettend veel flexibiliteit om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze dit thuis doen in hun eigen vrije tijd, waardoor het gewone werk niet belemmerd wordt.

Medewerkers leveren 25% meer op bij extra scholing

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers meer dan 25% extra opleveren als bedrijven gebruik maken van online cursussen. Simpelweg omdat de hersenen geprikkeld blijven en de medewerkers mee gaan met hun tijd. Een geschoolde medewerker die al twintig jaar van dezelfde ervaring en kennis geniet, zal zo minder goed mee komen in de huidige tijd. Hierdoor verlies je inkomsten. Om dit te voorkomen is het raadzaam on online cursussen aan te bieden, zoals de Sonnevelt opleidingen. Zo houd je de medewerkers scherp en zie je het bedrijf groeien.

Online training blijft beter hangen dan face-to-face training

Veel bedrijven investeren een hoop geld in face-to-face training. Medewerkers krijgen een dag allerlei cursussen aangeboden en er wordt direct gehoopt op vooruitgang. Het nadeel van deze dagen is dat de medewerker ontzettend veel informatie opgedrongen krijgt en slechts maar een klein gedeelte onthoudt. Hierdoor behaal je vrijwel geen extra productiviteit en zijn dit soort dagen zonde van het geld. Als bedrijf doe je er goed aan om te investeren in online trainingen. Dit blijft veel beter hangen bij de medewerkers, omdat zij tijd investeren in de trainingen. Daarnaast worden ze minder afgeleid door stoorzenders om hun heen en kunnen ze zich helemaal focussen op de training.

Online leren voor kinderen in de basisschoolleeftijd geeft een boost vol zelfvertrouwen

Ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het mogelijk om gebruik te maken van online leren. Veel ouders twijfelen over het gevolg van een online cursus. Zij zijn bang dat ze hiermee hun kind te veel pushen. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. Juist kinderen met een laag zelfbeeld, hebben veel baat aan online leren. Zij voelen zich beter voorbereidt voor de lessen en leren spelenderwijs veel meer. Hierdoor komen ze makkelijker mee op school en dat geeft hun juist een boost vol zelfvertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.