Wat te doen wanneer je smartphone oververhit is

Wat te doen wanneer je smartphone oververhit is

Het is weer volop zomer en dat betekent dat we massaal naar buiten trekken en aan ons kleurtje werken! Uiteraard neem je je smartphone gewoon overal mee naar toe. Nadat je je iPhone 8 via KPN   had gekocht, wist je immers direct dat jullie onafscheidelijk zouden zijn. Maar is het wel zo verstandig om je smartphone mee te nemen naar het strand of een terras? De meningen hierover verschillen enorm van elkaar. Hierbij denken we immers niet alleen aan de veiligheid, maar ook aan wat de hitte van de zomerzon voor jouw geliefde smartphone kan betekenen. Wat te doen wanneer je smartphone oververhit raakt? Als je plotseling een melding krijgt dat deze afgekoeld moet worden? Is je geliefde telefoon nu ten dode opgeschreven of valt het allemaal wel mee? In dit artikel geven we een aantal tips!

Risico’s bij oververhitting

Maar waarom moet oververhitting eigenlijk zoveel mogelijk voorkomen worden? Allereerst is het natuurlijk vervelend als je je smartphone tijdelijk niet meer kunt gebruiken. Een bekend voorbeeld is de iPhone. Deze schakelt vanzelf uit als hij oververhit raakt en kan pas weer gebruikt worden als de accu afgekoeld is. Hierbij moet je jezelf wel afvragen waarom dit beveiligingsmechanisme bestaat. Dit is vooral te wijten aan de risico’s die aan oververhitting verbonden zitten. Wij zetten ze op een rijtje:

● Bij oververhitting kan de accu zó warm worden dat deze op de lange termijn problemen kan krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een korte levensduur. In het ergste scenario kan de accu zelfs in brand vliegen. Gelukkig zijn de meeste smartphones goed beveiligd en gebeurt dit niet zo snel meer, maar het blijft tot de risico’s behoren.

  • Wanneer een smartphone te lang aan hitte wordt blootgesteld, kan deze hier op de lange termijn veel last van gaan krijgen. Dit merk je bijvoorbeeld doordat apps trager werken en het gehele toestel minder goed lijkt te functioneren. Oververhitting kan er dus voor zorgen dat jij sneller aan een nieuwe telefoon toe bent.

Grappig eigenlijk; we doen enorm ons best om te besparen op telefoonkosten, maar als het om de bescherming van onze telefoon gaat laten we steekjes vallen. Hoog tijd om daar dus verandering in te brengen!

Wat te doen bij oververhitting?

Krijg je plotseling een melding dat jouw smartphone oververhit is of merk je dat deze trager werkt en ontzettend warm aanvoelt? Dan is het belangrijk om de telefoon zo snel mogelijk af te koelen en ernstige gevolgen voor de toekomst te voorkomen. Wat te doen bij oververhitting van de smartphone?

  • Haal je smartphone uit de ergste hitte. Dit klinkt natuurlijk als vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoe vaak dit vergeten wordt. Het is voor een smartphone immers lastig om af te koelen als deze in de volle zon blijft liggen. Gelieve leg je hem daarom binnenshuis of, als dat niet mogelijk is, in de schaduw of je tas.
  • Haal het hoesje van de telefoon. Zo kan je toestel zijn warmte beter kwijt. Vergelijk het met de kleding die wij aan hebben. Als je het heet hebt, kan het ook helpen om deze uit te trekken.
  • Zet de telefoon zelf uit als deze niet automatisch uitschakelt. Zo zorg je voor een minder zware belasting voor de accu en kan deze beter afkoelen.

Dit is een samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.