Birria

Wat kun je eten in een restaurant

Uit Eten is altijd een feestje. Iedereen heeft weer een andere smaak. De Duurste keuken ter wereld heeft naast bediening ook vaak muziek bij het eten. Dit maakt het feestje compleet. Maar je hebt natuurlijk ook gezellige en betaalbare all you can eat buffetten. Hier kun je vaak voor een vaste prijs onbeperkt eten en drinken. Maar je kan ook kiezen voor een klassiek chinees, italiaans of andere wereldrestaurant. Ieder restaurant heeft zijn of haar specialiteiten. Daarnaast zou je ook in de buurt van je omgeving kunnen kijken naar een restaurant. Zij hebben vaak wel een assortiment met streekgerechten. Hierin zitten dan bijvoorbeeld groente en vlees uit de regio. Vaak is dit ook nog eens vele malen verser waardoor het nog lekkerder wordt. En natuurlijk maak je dit alles af met een heerlijke borrel of nagerecht. Zo wordt het een dag om nooit meer te vergeten.

Waar onderscheiden restaurants zich in?

Restaurants onderscheiden zich op verschillende vlakken met elkaar. Allereerst is het menu bij ieder restaurant verschillen. Bij de ene vind je alleen gerechten uit hun land en bij de andere heb je een keuze uit diverse landen. Daarnaast verschilt de bediening ook nog eens per restaurant. Maak je gebruik van een buffet dan moet je zelf lopen. Ga je juist voor een sterrenrestaurant dan word je op je wenken bediend. Ook zijn er nog restaurants waar je voor live cooking kunt gaan. De chef bereidt voor je neus het eten wat je later op gaat eten. Het geeft een stukje extra sfeer aan de beleving. Ook de manier van presenteren verschilt vaak. Waar je in een sterrenrestaurant een plaatje krijgt kan dat ergens anders wat minder zijn. Voor sommige mensen is dit belangrijk omdat ze graag foto’s van het eten delen op social media.

Welke soorten wereldrestaurants zijn er?

De bekendste wereldrestaurants die wij kennen zijn de Italiaanse en Chinezen. Bij een chinees restaurant heb je vaak ook nog een Indische of Kantonese kant. Dit zorgt ervoor dat bij elke chinees diverse verschillende gerechten zijn. Je kunt het afhalen maar vaak kun je er ook gewoon eten. Het voordeel van het eten aan een buffet is dat je uit alles kan kiezen. Bij meenemen is dit vaak te duur. De italiaanse keuken staat juist weer bekend om de pasta, lasagne en pizza’s. Dit alles zien we ook steeds meer bij de Turkse restaurants. Dan heb je ook nog all you can eat en daar vind je diverse landen bij elkaar.

Hoe kun je birria maken?

Birria is een Mexicaans gerecht wat op vele manieren gemaakt kan worden. In de originele mexicaanse keuken wordt dit vaak gemaakt met lamsvlees. Omdat dit in Nederland heel duur is wordt het vaak vervangen door rundvlees. De traditie is om dit vleesgerecht in een taco te serveren. Natuurlijk kun je het lekker pittig maken met een rode peper. Verwijder wel de zaadlijsten want anders word het te pittig.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.