mangohouten meubel

Wat je moet weten voordat je mangohouten meubels gaat aanschaffen

Mangohout is al een tijdje een populaire woontrend. De keuze in mangohouten meubelen is inmiddels heel divers. Zo heb je boekenkasten, wandrekken, eettafels, salontafels, dressoirs, tv-meubels en sitetables. Ben je van plan om een mangohouten meubel aan te schaffen? Dan komt extra mangohout informatie zeker van pas. Is mangohout sterk? Hoe onderhoud ik mangohout? Deze en andere vragen beantwoorden wij in dit artikel, zodat jij helemaal tip-top voorbereid bent op de aankoop van een mangohouten ovale tafel of een ander mangohouten meubel.

Hoe sterk is mangohout?

Tot voor kort wist je waarschijnlijk niet dat het hout van mango-fruitbomen gebruikt wordt om meubels van te maken. Mangohout is zo geschikt omdat het oersterk is. Sterk genoeg voor duurzame industriële meubels. Mangohout is bovendien een aantrekkelijk alternatief voor bijvoorbeeld teak of eikenhout. Deze houtsoorten zijn ook erg sterk, maar wel veel duurder.

Zijn mangohouten meubelen duurzaam?

Ja, mangohout is duurzaam en milieuvriendelijk. Mangobomen komen vooral voor in Aziatische landen. Dankzij het vochtige, warme klimaat groeien de bomen snel. Ze kunnen wel 40 meter hoog worden. In de eerste jaren groeien er veel vruchten aan een boom. Daarna wordt de productie van vruchten steeds minder. Als de vruchtopbrengst terugloopt, worden de mangobomen gekapt en worden er nieuwe bomen aangeplant. De gekapte bomen worden hergebruikt en omgetoverd tot prachtige ovale eettafels, ronde tafels of kasten.

Zijn mangohouten meubelen duurzaam

Hoe onderhoud ik mangohout?

De prachtige uitstraling van mangohout wil jij natuurlijk altijd behouden. Daarom hebben we een aantal richtlijnen voor je op een rij gezet:

  • Je meubel is al behandeld tegen vocht en vlekken. Mocht je toch morsen op je tafel, neem het vocht af met een droge of lichtvochtige doek en droog het hout zo goed mogelijk.
  • Je meubel afstoffen kan met een pluisvrije, lichtvochtige doek.
  • Is na verloop van tijd de beschermlaag aangetast, dan kun je met speciale mangohoutolie je meubel opnieuw beschermen door de olie een paar keer aan te brengen.
  • Gebruik bijenwas als het hout haar glas begint te verliezen. Hierdoor leeft het hout weer op. Bovendien geeft bijenwas een beschermende laag en wordt er voorkomen dat het hout gaat uitdrogen.

En shoppen maar

Je zou het misschien niet zo snel doen, maar ook mangohouten meubels kun je heel gemakkelijk online bestellen tegenwoordig. Het voordeel hiervan is dat de meubelen voor een aantrekkelijker prijs kunnen worden verkocht.  Alle informatie die je nodig hebt staat bij de producten vermeld. Bovendien geven de productfoto’s in een online winkel goed weer hoe de meubels er van dichtbij uitzien, zodat je ziet wat je koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.