scratching dog

Wat je kunt doen als je je hond alleen maar ziet krabben

Iedere hond heeft wel eens jeuk, maar wat nu als je je hond constant ziet krabben? De oorzaken kunnen erg uiteenlopend zijn, van een schimmel tot vlooien. Je wilt natuurlijk dat je hond zo snel mogelijk behandeld wordt en van zijn jeuk afkomt. Het is daarom belangrijk dat je de oorzaak achterhaalt. In sommige gevallen kun je dat zelf, bijvoorbeeld als je hond vlooien heeft, dat zie je vaak wel. Als je geen idee hebt wat er aan de hand is, kun je het beste naar een dierenarts gaan.

De oorzaken van jeuk bij een hond

Er zijn dus een hoop verschillende oorzaken van jeuk. Als je zelf achter de oorzaak probeert te komen, kun je de symptomen op internet opzoeken. Het kan namelijk zijn dat je hond op een specifieke plek jeuk heeft door een aandoening, soms is de oorzaak hierdoor makkelijk te herkennen. Wij hebben een aantal verschillende oorzaken van jeuk voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kun je er iets mee!

  • Een schimmelinfectie op de huid
  • Een ontsteking aan de huidplooien
  • Een allergie door het eten van verkeerd voedsel
  • Een ontsteking aan de huid veroorzaakt door een bacterie
  • Luizen, teken en vlooien
  • De bijwerkingen van een bepaalde medicatie
  • Huidkanker of een tumor

Er zijn dus een hele hoop verschillende oorzaken die voor jeuk zorgen bij je hond. Veel symptomen lijken op elkaar, het kan dus lastig zijn om zelf vast te stellen wat de oorzaak is. Wacht daarom nooit te lang met naar de dierenarts gaan, voor hetzelfde geldt is het iets ernstigs. Meestal heeft de dierenarts snel door wat er aan de hand is en heeft hij je hond binnen de kortste keren van de jeuk afgeholpen!

Voorkom dat je hond last krijgt van jeuk

Natuurlijk wil je het liefst helemaal voorkomen dat je hond jeuk krijgt. Hoewel dat lastig is, kun je de kans op jeuk wel grotendeels beperken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een Seresto halsband te kopen. Deze halsband is bedoeld om vlooien, luizen en teken te bestrijden. Aangezien veel honden hier last van hebben is dit een zeer goede manier van preventie. Probeer je hond ook regelmatig te controleren op deze parasieten, je wilt er zo snel mogelijk bij zijn als je hond hier last van heeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.