Wat is shortlease auto?

Wat is shortlease auto?

Als je besluit om een auto te leasen zal je direct voor meerdere keuzes komen te staan. Kies je voor private- of zakelijk lease? Ga je voor ‘traditioneel’ leasen of shortlease? Vooral dat laatste bezorgt veel consumenten hoofdbrekers. Dat is ook niet zo vreemd want shortlease is een relatief nieuwe vorm van auto leasen. Je kunt het beschouwen als een vorm van private lease, maar dan met een kortere en flexibelere contractperiode. Als consument profiteer je dan ook van alle voordelen van private lease in combinatie met de verhoogde flexibiliteit van shortlease. Maar wat kan je precies verwachten als je een auto shortlease contract afsluit? Wanneer is dit de beste optie?

Verhoogde flexibiliteit

Vaak horen we consumenten klagen over de contractperiode van private lease auto’s. Je zit al gauw enkele jaren vast aan een contract. Sprake van enige flexibiliteit is er dan ook niet. Shortlease biedt de oplossing. Hierbij is het opeens mogelijk om gedurende een korte periode over een nieuwe auto te beschikken. De contracten worden al vanaf één maand aangeboden! Dat is pas flexibiliteit! Daarnaast biedt shortlease zo ook een welkom alternatief voor het huren van een auto.

Soms heb je als particulier tijdelijk de behoefte aan een auto. Het zou echter zonde zijn om hier een geheel nieuwe wagen voor aan te schaffen. Ook huren kan dikwijls duurder uitvallen. In dat geval is shortlease een fijn alternatief.

All-inclusive contract

Een auto leasen wordt ook wel eens met een all-inclusive contract vergeleken. Je betaalt maandelijks een vast tarief en alle kosten zijn inbegrepen. Als je met pech komt te staan zijn de kosten voor de leverancier. Ook verzekeringen zijn inbegrepen. Jij betaalt enkel de brandstofkosten en het vaste maandtarief en je rijdt maandenlang zorgeloos rond. Je weet daardoor direct waar je aan toe bent. Geen onverwachte kosten meer.

all in contract auto

Wanneer kies je voor shortlease?

Maar wanneer kies je voor traditioneel leasen en wanneer is shortlease een stuk interessanter? Dat is een keuze die je enkel als consument kunt maken. Voor het model of automerk maakt het niets uit. De dealer kan voor vrijwel iedere auto een shortlease contract opstellen. Daar zit geen verschil in, maar wat maakt dan wél het verschil?

Hoe lang ga je de auto gebruiken? Dat is de belangrijkste vraag die je jezelf op dit moment kunt stellen. Wanneer je de auto gedurende een langere periode nodig hebt, is gewoon leasen voor jou de slimste optie. Deze biedt meer zekerheid en is op dat moment voordeliger.

Ben je echter iemand die meer waarde aan flexibiliteit hecht? Dan is shortlease wellicht een betere keuze. Zeker als je slechts voor een kortere periode een auto tot je beschikking wilt hebben. Ook voor bedrijven is dit vaak een slimme optie. Zij kunnen meerdere auto’s beschikbaar stellen door shortlease, zodat beginnende werknemers direct van de wagen gebruik kunnen maken. Wanneer hun proefperiode verloopt en één van beide partijen het niet meer ziet zitten, kan de auto zonder al te veel problemen weer worden ingeruild. Flexibiliteit ten top!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.