Uitvaartverzekering moslim

Wat is een uitvaartverzekering voor moslims?

Waar er binnen veel geloven de keuze is uit cremeren of begraven na de dood, is dit binnen de islam niet het geval. Nee, want moslims worden altijd begraven. Dit gebeurt volgens de islamitische overlevering zo snel mogelijk nadat een moslim is gestorven. Als moslim wilt u ongetwijfeld vasthouden aan de tradities binnen uw geloof. Daarom is begraven na uw dood een logische keuze. Een islamitische uitvaart brengt echter behoorlijk wat kosten met zich mee. Gelukkig kunt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden niet alles zelf moeten bekostigen. Hoe? Met een moslim uitvaartverzekering.

Waarom kiezen voor deze uitvaartverzekering?

Zoals we hierboven al kort aanhaalden, gelden er binnen de islam bepaalde tradities en rituelen na het overlijden van een moslim. Met behulp van een uitvaartverzekering voor moslims bent u er zeker van dat u na uw dood volgens de tradities van uw geloof begraven kunt worden. Heeft u gekozen voor een reguliere uitvaartverzekering? Dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Een dergelijke verzekering biedt in het geval van een islamitische uitvaart meestal wel de juiste dekking. Uitvaartverzorgers helpen u graag om rekening te houden met alle tradities, rituelen en wensen.

Wat wordt er gedekt?

Bent u zich aan het oriënteren op een moslim uitvaartverzekering? Dan vraagt u zich vast en zeker af wat er allemaal gedekt wordt wanneer u een dergelijke verzekering afsluit. De meeste uitvaartverzekeringen voor moslims dekken de gebruikelijke tradities en rituelen die bij een islamitische begrafenis komen kijken. Zo vallen de eeuwige grafrust en de rituele wassing bijvoorbeeld binnen deze uitvaartverzekering.

Met een moslim uitvaartverzekering bent u er dus van verzekerd dat u eerst ritueel gewassen wordt voordat de uitvaart plaatsvindt. Na de rituele wassing wordt u op een islamitische begraafplaats begraven. Een overleden moslim wordt zonder kist begraven en in de richting van Mekka. Er wordt zodoende gezorgd voor eeuwige grafrust, een van de belangrijkste tradities bij een islamitische uitvaart. Binnen Nederland zijn er mogelijkheden voor eeuwige grafrust, waardoor u niet in het buitenland begraven hoeft te worden.

Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar

Wilt u een islamitische uitvaartverzekering afsluiten? Dan moet u weten dat hier vandaag talloze mogelijkheden voor zijn. Zo kunt u bij veel uitvaartverzekeraars een dergelijke verzekering afsluiten. Wij raden u echter niet aan om bij de keuze over één nacht ijs te gaan. Waarom niet? Omdat de verzekeringen vaak veel van elkaar verschillen.

Allereerst betaalt u bij de ene verzekeraar een hogere premie dan bij de andere. De kans is groot dat u geneigd bent om voor de goedkoopste optie te gaan. Maar is dit eigenlijk wel verstandig? Dat hangt ervan af. Een goedkope uitvaartverzekering voor moslims dekt vaak minder dan een duurdere variant. Laat u daarom niet te veel leiden door de prijs, maar kijk vooral ook naar de inhoud. U wit immers wel dat u begraven kunt worden volgens de rituelen en tradities binnen de islam. In dat geval moet u wel kiezen voor de juiste islamitische uitvaartverzekering.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.