sim only vakantie

De voordelen van een sim only abonnement op vakantie

De warmere, zonnige dagen en de versoepelingen rondom de corona maatregelen bevinden zich om de hoek. Het is ook voor deze reden dat veel mensen besluiten om erop uit te gaan, of dat nu in het binnenland is of in het buitenland. Als je van plan bent veel te reizen, dan is het zeker handig om je smartphone goed voor te bereiden. En waarom zou je dan niet beginnen met het nemen van een Sim Only abonnement? Lees verder wat de voordelen zijn voor je wanneer je een Sim Only abonnement voor je vakantie neemt.

Sim only in het kort

Een Sim Only abonnement houdt in dat je een nieuwe simkaart krijgt bij een smartphone van eigen keuze. Je betaalt alleen voor bel- en internetkosten. Daarnaast zit je niet vast aan een duur en langlopend abonnement. Het is dus ideaal voor mensen die regelmatig aan het reizen is of een reis rondom de wereld te maken (of mogelijk rondom de corona regels en reisadviezen per land).

Sim only

De voordelen van sim only op een rijtje

Loopt je huidige abonnement binnenkort af en ben je van plan op reis te gaan? Je kunt dan misschien een Sim Only abonnement afsluiten. Hier zijn enkele voordelen van deze abonnement:

  • Sim Only is flexibel. Als je een vakantie liefhebber bent wil je het liefst niet vastzitten aan abonnementen waar je lang aan vast zit. Een Sim Only abonnement kun je elke maand opzeggen, ongeacht de looptijd van het contract. Daarnaast kun je ook makkelijk switchen van provider wanneer je buiten Europa op vakantie gaat. Bovendien is het abonnement zo flexibel dat je het tussentijds kan aanpassen. Je kunt dus belminuten en het databundel aanpassen naar je wensen. Het is natuurlijk verstandig dat wanneer je op vakantie gaat je databundel wat hoger instelt dan normaal. Je zult waarschijnlijk meer apps zoals Maps of apps gericht op vakanties (reviews, bezienswaardigheden, etc.) gebruiken dan gewoonlijk. Dit kun je later weer instellen naar je ‘normale’ gebruik zodra je thuis bent.
  • Sim Only is goedkoop. In de meeste gevallen is een Sim Only abonnement goedkoper dan een vast abonnement. Dit hangt natuurlijk wel af van hoeveel je belt en internet gebruikt, maar in het algemeen scheelt het al veel kosten. Controleer wel voordat je vertrekt welke buitenlandbundels er zijn en welke het beste is voor je bestemming.
  • Bij een Sim Only abonnement kun je je eigen smartphone kiezen. De vrijheid voor het kiezen van een toestel is misschien wel een van de leukste voordelen. Je kunt met je voorkeuren het toestel kiezen die je het liefst wil (en die natuurlijk het beste bij je past!). Over het algemeen is er een uitgebreid aanbod van smartphones waaruit je kunt kiezen. Neem sowieso een smartphone met een fijne camera, zodat je veel beeldmateriaal kan vastleggen wanneer je op vakantie bent.
  • Bij een Sim Only abonnement kun je ook gewoon je huidige telefoon gebruiken. Als je krap bij kas zit, dan kun je alsnog je oude telefoon gebruiken met een Sim Only abonnement. Zo hou je ook gelijk meer geld over voor je vakantie. Hou er rekening mee dat je huidige telefoon wel simlockvrij is, zodat er de nieuwe simkaart er wel in kan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.