Vier redenen om bijles te nemen

Vier redenen om bijles te nemen

Bijles staat vaak in een negatief daglicht. Dat is volledig onterecht. Bijles is namelijk niet alleen voor domme kinderen. Er zijn diverse redenen waarom kinderen een achterstand oplopen. Bijles kan juist een redding zijn voor allerlei factoren. In deze blog geven wij je vier reden om juist wel voor bijles te kiezen. 

1. Onderwijs op maat 

Leraren hebben te maken met grote klassen. Waarbij ze niet altijd aandacht op maat leveren voor elke leerling. Dit betekent ook dat leerlingen achterstand op kunnen lopen of dat zij motivatie verliezen omdat zij simpelweg extra hulp nodig hebben. Het is ook logisch dat niet elke leerling goed is in elk vak. Extra hulp of aandacht bij bepaalde vakken is dus zeker geen schande. 

Dankzij bijles krijgt een leerling onderwijs op maat. Tijdens de les krijgt de leerling de aandacht en informatie die hij of zij nodig heeft om het vak wel te halen. Zo worden de capaciteiten van een leerling beter benut, dan in een klaslokaal. 

2. Meer motivatie 

Bijles zorgt ervoor dat een leerling de stof beter begrijpt. Wanneer een leerling een vak beter begrijpt en weet wat hij/zij moet doen, stijgt de motivatie. Bovendien is de kans op succes veel groter met bijles. Een leerling begrijpt de stof beter en zal dus ook meer plezier krijgen in het vak. En als daar het eerste succes is met een dikke voldoende, dan kan het plezier zeker niet meer op! 

Je werkt dankzij bijles aan motivatie, maar ook aan zelfvertrouwen. Een leerling die de stof begrijpt, heeft meer motivatie en zal ook meer zelfvertrouwen hebben. 

motivatie bijles

3. Makkelijker een achterstand bijwerken 

Wanneer leerlingen een achterstand hebben opgelopen, is het lastig deze weer weg te werken. Dat is ook niet gek want achterstanden zijn ook lastig. Dit komt vaak voor wanneer een leerling zeer veel moeite heeft met een vak of bijvoorbeeld is gewisseld van school. De leerling moet opeens stof begrijpen waar hij of zij geen eens les over heeft gehad. 

Bijles zorgt ervoor dat een leerling rustig en op zijn eigen tempo een achterstand kan wegwerken. De bijlesdocent geeft de uitleg die nodig is om het vak te begrijpen en gewoon mee te doen. 

4. Stress verminderen 

Wanneer het niet goed gaat op school hebben kinderen vaker ruzie met hun ouders. Maar ook op school verloopt het vaak minder soepel. Doordat een kind lagere cijfers haalt, zie je een verhoging van stress. Dat is ook niet gek. Als ouder heb je het ook wel eens net te druk op werk. Je begint achter te lopen en ziet soms door de bomen het bos niet meer. 

Bijlesdocenten geven aandacht en extra informatie over het vak waar een leerling tegenaan loopt. Op deze manier ontstaat er meer rust en overzicht. De verantwoordelijkheid van school is voor veel leerlingen bij achterstand ingewikkeld. Een bijlesdocent helpt deze stress te verminderen. Je zult ook snel binnen het gezin verbeteringen zien. 

Uiteraard zijn er meer redenen om te kiezen voor bijles. Maar bedenk vooral dat bijles zeker geen zwakte is. Het is juist sterk om om te kiezen bijles om motivatie en zelfvertrouwen op te krikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.