Dublin

Verrassende weetjes over Dublin

Staat een vakantie naar Dublin al tijden op jouw verlanglijstje? En wil je deze trip dit jaar écht gaan maken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Dublin is namelijk een geweldige plek om heerlijk tot rust te komen, cultuur te snuiven en bovenal van een geweldige vakantie te genieten. Het is dan ook niet voor niets dat Nederlanders jaarlijks massaal naar Dublin afreizen. Een geweldige vakantiebestemming voor een korte stedentrip of juist een lange vakantie. Jij bepaalt zelf in hoeverre je deze stad wilt ontdekken.

Ben jij benieuwd wat Dublin voor jou in petto heeft? Of ben je druk bezig met het maken van een lijstje van alle bezienswaardigheden in deze stad? Laat je dan verrassen door de volgende geweldige weetjes over Dublin en waan jezelf alvast in vakantiesferen!

Dublin Library: bezienswaardigheid nummer één!

Ben je op zoek naar een geweldige bezienswaardigheid in Dublin die je zeker niet mag missen? Dan is de dublin library bezoeken zeker de moeite waard! Deze magnifieke bibliotheek beschikt over een geweldige uitstraling en zal iedere boekenliefhebber doen smelten. Je hoeft gelukkig geen boekenwurm te zijn om van deze prachtige plek te genieten, want vrijwel iedereen kan de geweldige uitstraling waarderen. Dublin staat bekend om deze bibliotheek, dus een bezoekje kan dan ook zeker geen kwaad!

Ieren zijn enorm gastvriendelijk

Een bevolkingsgroep die vriendelijker is naar toeristen toe dan de Ierse mensen? Dat bestaat bijna niet! De Ieren staan bekend om hun gemoedelijke aard en zijn vrijwel altijd heel gastvriendelijk naar toeristen toe. Schroom je daarom vooral niet als je de weg kwijt bent, want de meeste burgers willen je dolgraag helpen. Deze gastvriendelijkheid wordt niet alleen gezien in het centrum en in hotels en restaurants, maar ook gewoon in lokale dorpjes. Hierdoor voel je je vrijwel direct thuis in dit prachtige land.

Laadstations in het openbaar vervoer

Reis je met het openbaar vervoer gedurende jouw verblijf in Dublin? En ben je vergeten om jouw tablet, smartphone of camera op te laden? Hartstikke vervelend natuurlijk, want in een vreemd land wil je niet zonder zitten. Gelukkig hebben de Ieren daar een slimme oplossing op bedacht: laadstations in bussen, metro’s en treinen. In veel voertuigen worden deze laadstations standaard in de leuning voor je verwerkt. Zo geniet je dus altijd van de mogelijkheid om jouw smartphone kosteloos op te laden. Geen wonder dat die Ieren altijd zo vrolijk zijn!

Ieren rijden links

Vrijwel iedereen weet dat je in Engeland links moet rijden. Maar hoe zit dat in Ierland en dan voornamelijk in Dublin? Ook hier rijden ze voornamelijk links. Daarom vraagt het om enige aanpassing als je jezelf tussen het verkeer wilt begeven. Bovendien zijn de kruispunten in Dublin enorm druk en lijken verkeersregels bijna niet te gelden. Daarom is het enorm oppassen geblazen als je zelf in deze stad wilt rijden. Durf je dit niet aan? Geen enkel probleem! In Ierland links rijden is geen verplichting. Een taxi is zo gevonden en aangezien de chauffeurs graag met toeristen rijden, zullen zij al snel een extra beentje voortzetten om het jou naar je zin te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.