Veelgestelde vragen over een botox behandeling

Veelgestelde vragen over een botox behandeling

Ouder worden we allemaal. Sommige mensen genieten van de veranderingen in hun uiterlijk en leven. Anderen vinden het verschrikkelijk. Bovendien slaat ouderdom niet bij iedereen even hard toe. Natuurlijk ben je gezegend met een mooi leven, een fijne vriendenkring en misschien wel een familie die steeds harder groeit. Het laat echter wel zijn sporen na op je lichaam. Doordat de huid minder elastisch en volumineus wordt, zien we dat de typische ouderdomskenmerken in de contouren van het gezicht optreden. Bij sommigen gebeurt dit op een zeer respectabele leeftijd en bij anderen al ontzettend vroeg. Niet iedereen wordt hier even gelukkig van. Gelukkig biedt in dit geval een botox behandeling solaas. Maar wat weet jij precies over botox? In dit artikel zetten we de veelgestelde vragen over een botox behandeling voor jou op een rijtje. Zodat je over alle broodnodige informatie beschikt als je een cosmetische ingreep overweegt. Ben jij op zoek naar fillers Maastricht en benieuwd wat botox voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder.

Wat is botox precies?

Botulinetoxine is het hoofdbestanddeel wat tijdens een botox behandeling wordt ingespoten. Dit middel heeft een spierverslappende werking, waardoor rimpels verzacht worden. Door middel van fillers kan eventueel ook een liftend effect ontstaan, waardoor de volume in het gezicht toeneemt. De laatste decennia is gebleken dat botox niet alleen voor de medische wereld geschikt is, maar tevens door cosmetische artsen gebruikt kan worden om ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Dit was een gigantische doorbraak en anno 2020 behoort de botox behandeling tot één van de populairste cosmetische ingrepen.

Wat kost botox?

Ouder worden zonder de fysieke kenmerken klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar wat voor kostenplaatje zit daar precies aan? Wat kost botox eigenlijk?

De kosten van botox zijn zeer uiteenlopend. Het begintarief begint doorgaan s bij € 75,- Bedenk echter wel dat de prijs van verschillende factoren afhangt. Denk bijvoorbeeld aan het gewenste resultaat en de zones die behandeld moeten worden. Vraag daarom altijd een vrijblijvend consult aan bij een cosmetisch arts en bespreek de verschillende mogelijkheden. Zij kunnen jou vervolgens een duidelijker beeld geven van het kostenplaatje.

Wat kost botox

Wanneer zie ik resultaat?

Na een botox behandeling zal het gezicht eerst een beetje gezwollen zijn. Hierdoor zie je nog niet direct het uiteindelijke resultaat. Daarom moet je wachten tot de zwelling voldoende is afgenomen en de botox zijn werk heeft kunnen doen. Meestal zie je na drie à vier dagen al resultaat, maar na tien dagen kun je pas echt van het optimale resultaat genieten. Vaak krijg je een controleafspraak nadat deze tien dagen verstreken zijn, zodat de arts samen met jou kan bespreken of het resultaat naar wens is en welke vervolgstappen er eventueel nodig zijn.

Waar moet ik op letten bij botox?

Doordat de populariteit voor botox gestaag toeneemt, zien we ook dat er minder betrouwbare ‘artsen’ op de markt verschijnen. Daarom is het altijd belangrijk om de betrouwbaarheid van de arts of de kliniek te controleren. Gelukkig bestaat de Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) die erop toeziet dat de sector betrouwbaar en veilig blijft. Alle cosmetische artsen die op deze vereniging zijn aangesloten, hanteren dezelfde veiligheidseisen en waarborgen de kwaliteit van de behandelingen.

 

Ben je er nog niet over uit of je een botox behandeling wilt ondergaan? Dan kun je ook contact opnemen met de NVCG voor objectieve informatie over de behandeling. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je vervolgens een weloverwogen beslissing nemen.

doorgaans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.