Veelgemaakte fouten bij het bestellen van kerstpakketten

Veelgemaakte fouten bij het bestellen van kerstpakketten

Voor je het weet staan de feestdagen alweer om de hoek. Zo rond september beginnen de eerste werkgevers al met het bestellen van kerstpakketten. Ook de gewone consument begint zich rond die tijd al te oriënteren in de wereld van kerstgeschenken. Helaas worden er ieder jaar ook nog heel veel fouten gemaakt bij het bestellen van kerstpakketten. Dit heeft meerdere oorzaken, maar kan de pret zo rond de feestdagen enorm drukken. Heb jij dit jaar geen zin om met de stress in je lijf de kerstdagen tegemoet te gaan? Wil je tijdig over de juiste cadeaus beschikken? Vermijd dan de volgende veelgemaakte fouten bij het bestellen van kerstpakken!

Denken dat je zeeën van tijd heb

Deze fout wordt dikwijls gemaakt. Op dit moment ben je misschien nog aan het nagenieten van de zomer en de avonturen die je beleeft hebt. Geen haar op je hoofd die nu aan de feestdagen wilt denken. Dat duurt toch nog eeuwen! Je hebt nog tijd zat om de juiste kerstpakketten op de kop te tikken. Als het plotseling november en misschien zelfs al begin december is, begin je toch wel de druk te voelen. Waarom heb je er zo lang over gedaan om een geschikt kerstpakket te vinden?

Je zal niet de eerste zijn die met een chagrijnig gezicht op kerstavond door de winkels slentert en hoopt nog enkele cadeautjes te bemachtigen. Niet goed voor de stemming en al zeker niet goed voor het resultaat van het pakket. De ontvanger merkt het immers direct als hier veel aandacht aan is besteedt of als deze haastig is samengesteld. Denk daarom niet dat je zeeën van tijd hebt, maar begin ergens in september al met het treffen van voorbereidingen. Dat bespaart je een hoop stress aan het einde van het jaar.

Denken dat je zeeën van tijd heb

Voor iedereen hetzelfde pakket samenstellen

Ieder mens is uniek en verdient daarom ook een uniek cadeau. Toch zien we nog steeds vaak dat mensen voor al hun dierbaren, klanten of werknemers hetzelfde pakket samenstellen. Zonde eigenlijk, want er zijn enorm veel verschillende kerstpakketten verkrijgbaar en het is juist leuk om deze te personaliseren.

Bedenk daarom goed welke cadeaus bij iemand past en waar zijn of haar interesses liggen. Koop niet lukraak voor iedereen hetzelfde pakket, omdat dit nu eenmaal ‘gemakkelijker’ is. Hierdoor weet je zeker dat jouw pakket en schot in de roos zal zijn en laat je bovendien zien dat je aandacht in hem of haar steekt. Als je met zorg een cadeau uitkiest, zal deze altijd in de smaak vallen.

 Geen rekening houden met het budget

Ben jij iemand die het heerlijk vindt om de Kerstman een handje te helpen? Geef je daardoor ieder jaar meer geld uit aan cadeaus dan je eigenlijk had berekend? Dat is natuurlijk niet erg als dit je financieel niet in de moeilijkheden brengt, maar wel als je al krap bij kas zit. Probeer dit daarom te voorkomen door vooraf een budget vast te stellen en je hier ook aan te houden. Het geven van cadeaus is leuk, maar het moet niet ten kosten gaan van het bedrijf of van je eigen financiële plaatje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.