Urn kopen: 3 handige weetjes en tips

Het overlijden van een dierbare is een zeer emotionele gebeurtenis. Plotseling moet er enorm veel geregeld worden. Begraven of cremeren is hierbij een belangrijke beslissing. Meestal wordt die gemaakt door de overleden dierbare. Steeds meer mensen kiezen voor cremeren. Dit kan lastig zijn voor de nabestaanden. Zij hebben geen plekje meer om te bezoeken, een plekje om te rouwen. In dat geval kan een urn de oplossing bieden. Zo hou je je dierbare altijd dichtbij. Een urn is zeer persoonlijk, het zal altijd een belangrijk plekje in huis innemen. Daardoor is het maken van een beslissing heel lastig. Bovendien is het aanbod in urnen reuze. Er zijn urnen in diverse maten, kleuren en stijlen. Hoe maak je dan de juiste beslissing? Waar moet je op letten?

1. Blijf dicht bij jezelf

Allereerst is het belangrijk om heel dicht bij jezelf te blijven. Het kiezen van een urn is een emotionele beslissing. Deze beslissing moet niet overhaastig genomen worden. Neem dan ook goed de tijd om je te oriënteren. Ga op zoek naar een urn die bij jou en je dierbare past. Misschien ben je wel op zoek naar een urn die gemakkelijk in een woning opgenomen kan worden, eentje die niet direct als urn wordt geassocieerd. Ook dit is mogelijk. Laat je niet verleiden tot het nemen van beslissingen waar je later spijt van krijgt. Het as kan bewaard worden totdat er een gepaste urn gevonden is. Neem daarom de tijd.

2. Grote urnen

Wil je het volledige as van een persoon bewaren? Dan is het verstandig om voor een grote urn te kiezen. Deze beschikt over genoeg ruimte om het volledige as te bewaren. Wanneer je kiest voor een kleinere urn, is de kans groot dat je een gedeelte van het as op een andere plek moet bewaren. Het aanbod van grote urnen is zeer divers. Ze zijn verkrijgbaar in zeer traditionele vormen en stijlen, maar kunnen ook worden aangepast naar eigen wens en smaak. Het is aan te raden om te kiezen voor een vorm en stijl die jarenlang bij de stijl van jouw huis past. Zo neemt deze altijd een mooi plekje in, zonder dat deze een te scherp contrast geeft met de rest van het interieur.

grote urnen

3. Mini urnen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een gedeelte van het as wilt uitstrooien of dat er meerdere familieleden zijn die wat as willen verwerken in een sieraad of urn. In dat geval is een mini urn voldoende. Hierin kan een kleine hoeveelheid as bewaard worden. Daarnaast wordt een mini urn ook als subtiele herinnering gezien. Deze neemt niet veel plek in beslag en wordt niet altijd direct geassocieerd met een urn. Hierdoor kan je deze geweldig opnemen binnen jouw interieur en blijft de herinnering op een subtiele wijze aanwezig. Je kunt een mini urn ook gebruiken om het as van een huisdier te bewaren. Plaats een van de stijlvolle mini urnen naast een fotolijstje of waxinelichtje en geniet van een symbolische en tastbare herinnering aan jouw geliefde.

mini urn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.