Top 4 weetjes over raambekleding

Nieuwe raambekleding aanschaffen? Dat lijkt vaak eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Al snel kom je er achter dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Het is tegenwoordig geen kwestie meer van even snel een gordijn kopen. Daar gaat een heel denkproces aan vooraf. In dit artikel geven wij je de top 4 weetjes over raambekleding, zodat je alvast goed voorbereid op pad gaat. Hierdoor hopen we de zoektocht een stukje eenvoudiger te maken.

1.         Op maat gemaakt is helemaal hot

De afgelopen jaren is maatwerk raamdecoratie zoals jaloezieën helemaal hot. Dat is ook niet zo gek, want dat is nodig om aan de eisen en wensen van iedereen te voldoen. Bovendien worden woningen ook steeds op creatievere wijze gebouwd. Dat geldt ook voor de raampartijen. Daardoor zijn kant-en-klare raamdecoratie eigenlijk vrijwel nooit meer geschikt. Simpelweg omdat de maten niet meer overeen komen met de bijzondere raampartijen in de Nederlandse woningen. Bovendien willen we graag genieten van uniciteit. Het is dan ook geen wonder dat op maat gemaakt helemaal hot is.

2.         Steeds meer vooroordelen

Vaak associëren mensen bepaalde raambekleding met een setting waar ze niet vrolijk van worden. Zo kan luxaflex al snel geassocieerd worden met een kantoorpand of ziekenhuis, dat wil je toch niet voor je eigen huis? Deze vooroordelen zijn er niet voor niets. Mensen zien overal in ons land raambekleding en vaak zien we de standaard uitvoeringen als de norm. Hierdoor sluiten we deze in ons hart of verbannen we deze uit ons wensenlijstje. Ons advies is om dit vooral niet te doen. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten raambekleding mogelijk, het is alleen een kwestie van goed research doen. Zo kan luxaflex ook in een woning heel stijlvol ogen en zal deze totaal niet klinisch over komen. Iedere vorm van raambekleding is tegenwoordig verkrijgbaar in tientallen kleuren, stoffen en designs. Hierdoor kan je deze geheel naar eigen wens samenstellen. Voor ieder wat wils! Dus laat die vooroordelen maar achterwege!

Steeds meer vooroordelen

3.         Kies voor een sprekende kleur!

Als we kijken naar raamdecoratie, zien we dat veel mensen toch voor veilige kleurkeuzes gaan. Zwart of wit zijn zeer populair, omdat deze bij ieder interieur passen. Durf echter ook eens voor een ander kleurtje te kiezen. De juiste raamdecoratie is immers allesbepalend voor de sfeer in huis, dan mag je best een beetje uitpakken! Natuurlijk betekent dit niet dat je voor felroze of limegroen moet kiezen, want de kans is immers groot dat je snel op die kleuren bent uitgekeken. Wel kan je voor donkerbruin, beige of een andere warme kleur kiezen die de kamer net wat sprekender maakt.

4.         Raamdecoratie: goed voor de isolatiewaarde van het huis

Wist je dat de juiste raamdecoratie ook nog eens goed voor de isolatiewaarde van jouw huis is? Door gevoerde gordijnen op te hangen, ga je warmteverlies tegen en verdwijnt die vervelende tocht uit huis. Daardoor zal de temperatuur in huis een stuk aangenamer zijn én verminder je de stookkosten. Met de juiste raamdecoratie verhoog je het wooncomfort en draag je je steentje bij aan het milieu. Beter kan niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.