Tips voor het kopen van een oprijplaat

Tips voor het kopen van een oprijplaat

Heb je een aanhangwagen en merk je dat je behoefte hebt gekregen aan een oprijplaat? Dit is handig bij het laden en lossen van producten, vooral zware producten. Oprijplaten worden ook gebruikt om hoogteverschillen te overbruggen. Wil je tips om te weten te komen welke oprijplaten jij nodig hebt? Lees snel verder!

Welke oprijplaten heb jij nodig?

Hoe bepaal je nu welke oprijplaten je nodig hebt? Het is dan verstandig om jezelf af te vragen wat voor laadvermogen je nodig hebt. Maar ook welke lengte en vorm je nodig hebt en de belasting.

Afmetingen berekenen

Voor de meeste oprijplaten wordt een stijging van 30% aangeraden. Om de oprijhoek van de oprijplaten te berekenen wordt een formule gebruikt. Oprijhoogte cm delen door de hellingshoek (30 voor de meeste oprijplaten) × 100 = lengte van de oprijplaat.

Aluminium of stalen?

De meeste oprijplaten zijn beschikbaar in twee varianten: aluminium en staal. Heb je de voorkeur voor een lichtere oprijplaat? Een oprijplaat van aluminium is dan de juiste oplossing. Ook al zijn ze lichter gewicht, ze zijn niet minder sterk daardoor. Aanhangwagendirect biedt aluminium oprijplaten die niet vastbaar voor roest zijn en verzinkt zijn.

Stalen oprijplaten gaan lang mee en zijn robuust, daarnaast roesten ze niet. Ook zijn stalen oprijplaten erg sterk en kunnen veel gewicht dragen.

Opklapbare oprijplaten

Oprijplaten kunnen erg lang zijn en veel ruimte in nemen. Moet je oprijplaten vaak kunnen meenemen? Dan zijn opklapbare oprijplaten de perfecte oplossing voor jou! Zoals de naam al zegt, kun je deze oprijplaten opklappen, waardoor je veel ruimte bespaard. Je kunt ze makkelijk vervoeren op de aanhangwagen zelf of opbergen in de garage.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over de oprijplaten na het lezen van deze blog? Neem een kijkje op de website van aanhangwagendirect, ze verkopen ook aanhangwagens van aanhangwagendirect. Daarnaast kunnen de specialisten van aanhangwagendirect je adviseren over welke oprijplaten jij nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.