Organiseer je leven met deze tips

Organiseer je leven met deze tips

Het is 8 uur op maandagochtend. Je slurpt snel nog wat koude koffie voordat je je schoenen aantrekt en de deur uit wilt rennen om de trein te halen. Maar waar zijn die sleutels nou weer gebleven? En was er niet nog iets dat je moest bestellen van de schetsboek webshop? Je kan er op dit moment echt niet opkomen. Je bent al laat, maar hoe kan je nou vertrekken als je je sleutels niet hebt? Stress! Als dit scenario van chaos jou maar al te bekend voorkomt, dan is het tijd om je leven wat meer op orde te krijgen. Dit lijkt misschien een onmogelijke taak, maar dit is makkelijker dan je denkt. Lees verder voor goede organisatie tips die jouw leven makkelijker kunnen maken! 

Plannen, plannen, plannen! 

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die een groot verschil zal maken in jouw leven. Als je per dag een duidelijk overzicht hebt van wat je moet doen en waar je moet zijn, zal je je ochtenden een stuk rustiger doorbrengen. Weet je niet hoe je hiermee moet beginnen? Bestel ten eerste een agenda via moleskine.nl, en neem ieder weekend de tijd om de komende week te plannen. Ga na of je belangrijke afspraken hebt, bijvoorbeeld een presentatie op je werk of dat je naar de tandarts moet. Daarna is het tijd voor de andere dingen die je niet mag vergeten de komende week, zoals het bellen van je moeder voor haar verjaardag. Deze verjaardagen kun je opschrijven in je agenda, maar je kan ook een nieuw notitieboek bijhouden voor alle verjaardagen en andere belangrijke data, bijvoorbeeld je trouwdag of iets anders belangrijks. 

Dagelijkse voorbereidingen

Ook is het belangrijk om iedere dag een half uurtje te besteden aan het organiseren van je leven. Leg voordat je naar bed gaat je kleding voor de volgende dag alvast klaar. Ook kun je een mandje bij de voordeur neerleggen voor je portemonnee en je sleutels. Zo ben je ze nooit meer kwijt! Als je iets moet meenemen, kun je dit het beste op de sleutels neerleggen, want deze moet je sowieso meenemen als je weggaat ‘s ochtends. Het is natuurlijk handig dat je de sleutels nog wel kan zien liggen! Pak ook alvast je tas in, en zorg voor wat gezonde snacks zodat je de winkel op het station kan overslaan. Kies bijvoorbeeld voor een appel, een flesje water, en een aantal mueslirepen. Dit scheelt ‘s ochtends tijd en geld! 

Beloon jezelf

Nu je hard hebt gewerkt aan het organiseren van je leven, is het tijd om wat leuke dingen te doen. Wat zijn de dingen waar jij blij van wordt? Ben jij het liefst actief in de buitenlucht en zoek je regelmatig de natuur op? Beloon jezelf dan met een lekker lange wandeling, door bijvoorbeeld een nieuw stuk natuur dat je nog helemaal niet kent. Zit je juist liever thuis op de bank? Kijk dan online  voor nieuwe spullen, zoals een schetsboek of notitieboek, om je creatieve ei kwijt te kunnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.