fietsen herfst

Tips voor fietsen in de herfst

Het begint wat kouder te worden en de bladeren beginnen langzaam te verkleuren: het is herfst! De natuur verandert naar een enorm spectrum aan kleuren, zoals geel, rood, oranje en paars. Overdag zijn er misschien nog wat warme zonnestralen, maar het wordt ook al wat eerder donkerder en het kan ook gladder worden. Wij geven je een aantal tips, zodat je ook in de herfst kan genieten van je elektrische fiets! 

1.Zorg voor fietsverlichting

Zorg dat je elektrische fiets goed verlicht is! ‘s Avonds wordt het al eerder donker en het duurt niet lang of we gaan ‘s ochtends ook in het donker weg. Niet alle wegen zijn altijd even goed verlicht en het kan zijn dat het af en toe mistig of regenachtig is. Automobilisten kunnen je niet altijd goed zien, daardoor is voor- en achterlicht enorm belangrijk voor je eigen en andermans veiligheid! Ook als de zon laag staat ben je moeilijk zichtbaar. Reflectoren of reflecterende kleding komt dan goed van pas!

2. Pas je garderobe aan!

De herfst staat bekend om het wisselvallige weer. Belangrijk om hier rekening mee te houden. Het ene moment kan de zon schijnen en het volgende moment is het koud en regenachtig. Belangrijk dus om laagjes aan te trekken of eventueel iets warmers mee te nemen. Zorg dat je garderobe dus herfst proof is! Ook goede regenkleding is niet overbodig als er een buitje valt.

3. Pas op gladheid!

De bladeren vallen langzaam van de bomen. Maar pas op: Dit kan glad zijn! Zorg daarom dat je goed met je voeten bij de grond kan, zodat je makkelijk kan stilstaan of snel kan afstappen. Een zadel kan je in de meeste gevallen makkelijk lager zetten. Ook zijn fietsbanden met een goed profiel van belang, zodat je geen controle over je fiets verliest. Is je fiets al iets ouder? Test je remmen en bandenspanning! Of plan een onderhoudsbeurt in voor je e-bike, zodat je weer veilig kan genieten van je fiets.

4. Draag zorg voor je accu!

De accu gaat het langst mee als je deze ook goed verzorgt! Gebruik je de e-bike dus even niet? Zorg dat je elektrische fiets kan stallen in een goed geïsoleerde garage of haal de accu van de fiets af en bewaar die binnen. Gaat de temperatuur onder de 15 graden celcius? Dan komt een accuhoes van pas! Deze hoes beschermt tegen de kou, houdt de accu droog en gaat beschadigingen tegen.

Hopelijk kan je met deze tips ook in de herfst nog genieten van je e-bike. Of het nou de zon schijnt of het regent: jij bent voorbereid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.