Richt je huis in met een naturel look

Richt je huis in met een naturel look

Een naturel look, het is iets wat je vaak hoort op het gebied van mode, en het gaat dan om het gebruik van weinig make-up en weinig opsmuk. Doe maar gewoon, dan is het al gek genoeg is het motto. Wat je stiekem niet weet is dat bij deze look vaak wel veel voorbereiding aan vooraf gaan, zo naturel is de look vaak niet, want er wordt primer gebruikt voor een gezonde huid en blusher voor stralende wangen.  In de woonwereld is de naturel look ook bekend, hier gaat het naast weinig opsmuk ook over een uitstraling die rust afgeeft en waarin je de natuur terug ziet. Wat past er bij een naturel look op het gebied van wonen?

Wat is een naturel look op gebied van wonen?

Een naturel look op het gebied van wonen kenmerkt zich door het gebruik van neutrale aardetinten die gecombineerd worden met natuurlijke producten. Hierbij kun je denken aan linnen, rotan of riet. Ook leer, beton en hout zie je veel terug in de look van naturel wonen. Kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van de natuur, lichtbruin, beige, donkerbruin en andere verschillende aardetinten. Deze kun je combineren met pastelkleuren voor een zachte en warme uitstraling of juist met iets meer kleur voor meer pit. Combineer je rotan, riet en ander natuurlijke materialen met veel planten en vrolijke kleuren? Dan krijg een soort botanische stijl of juist een exotisch tintje.

Met wat voor kleuren kun je aardentinten combineren

Nu denk je misschien dat het gebruik van aardetinten in huis redelijk saai kan zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt de aardetinten met verschillende kleuren combineren. Aardetinten vind je in verschillende varianten: van heel lichtbeige tot karamelbruin. Juist de verschillende kleuren bruin en beige of wit kun je heel mooi met elkaar combineren. Denk maar aan een mooie leren cognac bank waar witte kussens op liggen of een lichtbruine houten bijzettafel bij staat.

Vind je het te veel bruin en een beetje saai? Combineer dan de aardetinten met goud. Goud heeft een hele warme uitstraling en past perfect bij verschillende soorten meubels in aardentinten. Goud geeft je woning meer allure en laat het spreken. Voeg er planten aan toe om wat meer groen in huis te creëren en het is een stijlvol geheel. Wat ook leuk is, is om de aardetinten te combineren met blauwe tinten en veel wit. Je krijgt dan een soort strand of nautische look. Het riet en rotan maken samen met verschillende kleuren blauw een fris geheel van de inrichting.

Een simpele basis

Met een naturel look in aardetinten kun je dus veel verschillende kanten op. Van een rustig interieur met dezelfde kleurfamilie tot een rijk kleurig geheel door vrolijke kleuren toe te voegen. Belangrijk bij een naturel look in aardetinten is dat je de basis simpel moet houden. Kies voor een mooie houten vloer of een vloer in een lichte kleur. Ook de wanden in de kamers kunnen in een lichte kleur geverfd zijn. Kies ook voor grote meubels in aardetinten of in een lichte kleur waardoor de basis een geheel blijft. Daarna kun je met accessoires de boel opleuken. Bij thuishint vind je talloze ideeën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.