hortensia

Pluimhortensia

De pluimhortensia is een soort plant die we de laatste jaren steeds vaker terugvinden bij mensen in de tuin. Het is dan ook wel een zeer mooie plant om te hebben, echter is het wel een plant die enig onderhoud vereist om er altijd mooi uit te blijven zien. De meeste soorten hortensia’s hebben hun roots in Azië, vaak staan ze hier in parken. In dit artikel gaan we je laten zien wat voor soort plant de pluimhortensia nu is wat de stappen zijn voor de meest optimale verzorging. Een pluimhortensia zal bij iedereen in de tuin zorgen voor dat beetje extra sfeer!

De pluimhortensia – eigenschappen

De pluimhortensia heeft de roots liggen in Azië, de naam van de hortensia luidt hier dan ook waterkruik. Dit heeft te maken met het feit dat de plant bekend staat om de grote hoeveelheid water die nodig is om te groeien. Dit hoeft natuurlijk door de grote hoeveelheid neerslag in ons land geen probleem te zijn. Bij de pluimhortensia zien we dat de bloemen vaak een bolvormige omvang hebben. Nu is dit natuurlijk wel heel globaal gezegd, er zijn namelijk ook soorten pluimhortensia’s te vinden die wel aan andere vorm hebben. Deze bloemen vallen er na het seizoen vanaf, dit is dan ook de reden dat het echt een plant is die je na een jaar weg kunt doen. Gelukkig kan je altijd nieuwe neerzetten wanneer de oude echt op is.

Los van de vorm van de bloem heb je ook nog veel onderscheid tussen de verschillende soorten kleuren bij de pluimhortensia. De kleur kan overigens wel veranderen, dit is iets wat niet iedereen weet over de pluimhortensia. Dit is dan ook heel bijzonder om te zien, door de zon kan je flink wat verkleuring opmerken. De meest voorkomende kleuren zijn rood, wit en blauw. De roze bloemen kan je ook nog wel eens vinden, al zie je bij de pluimhortensia over het algemeen een witte kleur. Wanneer de zon veel schijnt kan de bloem wat lichter gaan kleuren, dit is die verkleuring waar we het over hadden.

De plant verzorgen

De pluimhortensia is een plant waar je wel regelmatig naar moet kijken. Wanneer het voor een lange periode droog is dan zal je zeker moeten gaan sproeien. De plant staat dus bekend om het feit dat hij veel water nodig heeft, een keertje de tuinslang over de tuin heen sproeien is dan ook niet een gekke keuze. Ook is het zo dat de grond voor deze plant zuur moet zijn, je kunt dit doen door turf bij de grond te doen. Het beste kan je regenwater gebruiken voor bij het sproeien, ook moet je niet te veel mest bij de grond doen. Dit was dan eigenlijk alles wat je in het achterhoofd moet houden, los hiervan is het namelijk een ontzettend makkelijke plant om te onderhouden.

De pluimhortensia kan vrijwel bij iedereen in de tuin gezet worden. Over het algemeen zal de plant niet zoveel zon nodig hebben, echter is een hoop water dus wel weer nodig. Hierdoor is het de ideale plant voor in Nederland, regen komt hier nu eenmaal best wel vaak voor. Door te kiezen voor diverse soorten pluimhortensia’s zal jouw tuin er toch even wat gezelliger en mooier bij te komen liggen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.