Paneelgordijnen van screen stof hangen strak en zijn functioneel

Paneelgordijnen; Hoe pas je deze toe in je kamer?

Paneelgordijnen kunnen niet enkel voor grote ramen. We vertellen je hoe je deze raamdecoratie ook voor kleinere ramen geschikt is.

Een huis heeft vaak ramen van diverse afmetingen. Het valt niet mee om hier een mooie eenheid in te creëren. Zeker als het om paneelgordijnen gaat.  Vaak zie je ze enkel voor grote ramen zoals een schuifpui of een voorraam. Paneelgordijnen zijn het bekendst als verticale variant, maar wist je dat er ook horizontale bestaan. Daar komen we later in dit blog op terug.

Horizontale paneelgordijnen

Foto: Horizontale paneelgordijnen bij Raamdecoratieshop.

Van traditionele panelen tot luxe design. Een paneelgordijn kan o zo gevarieerd zijn.

Wist je dat paneelgordijnen oorspronkelijk een Aziatische vinding zijn.  Gemaakt van rijstpapier zie je ze bijvoorbeeld al terug in oude films over Japan.  Ook het voorzien van baleinen was in die tijd heel gewoon.  Toch heeft het even geduurd voordat baleinen ook in Nederland en Vlaanderen omarmd werden. Dit komt doordat we hier in de 90 er jaren panelen gebruikten in plaats van vitrage. Ze werden voornamelijk ook van vitrage stof gemaakt.  Dit gebeurt nog steeds vrij veel.  Voordeel is dat je de stof gemakkelijk kunt wassen.  Het nadeel is vaak dat ze na één keer wassen niet meer strak hangen.  Nu zie je steeds meer panelen van gestijfde stoffen. Die blijven strak. Er zijn veel variaties in stoffen. Moderne screen stoffen zijn daar een goed voorbeeld van. Ze hangen zeer strak en een vlekje kan er gemakkelijk uit worden verwijderd.

Paneelgordijnen van screen stof hangen strak en zijn functioneel.

Screen doek kun je in verschillende structuren verkrijgen. Het kan een volledig uni doek zijn, maar ook in linnen look of heel open geweven.  Er zijn diverse transparanties welke in procenten worden aangegeven. Daarmee zijn screens altijd wel toepasbaar in een inrichting.

Paneelgordijnen als zonwering

Wit je met paneelgordijnen graag de zon buiten houden, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn vele semi transparante stoffen welke met name in lichte kleuren nog lichtdoorlatend zijn, maar ondoorzichtig en zo goed als zonwering kunnen dienen. Je kunt bijvoorbeeld zo een woonkamer raam zó blinderen dat je nog goed Televisie kunt kijken en dan geen hinder hebt van de zon. De dichte panelen belemmeren wel het uitzicht naar buiten.  Denk daar aan als je een paneelgordijn gaat kopen.

Verduisterend paneelgordijn

Verduisterende paneelgordijnen pas je meestal toe in de slaapkamer. Ze zijn dan ideaal om de zon én het licht buiten te houden. Werk je ‘s-nachts en slaap je overdag, dan zijn deze panelen op je lijf geschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.