Nieuwe dames winterjas kopen

Nieuwe dames winterjas kopen: hier moet je op letten!

Bijna iedere winter sta je weer voor hetzelfde dilemma: koop je nu wel of geen nieuwe winterjas? Kan je er dit jaar echt niet meer onderuit en is je jas écht aan vervanging toe? Dan staat je waarschijnlijk een hele grote klus te wachten. Het aanbod van dames jassen is ontzettend groot. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je deze zoektocht een stuk makkelijker kunt maken. Weten waar je op moet letten is hierbij al van essentieel belang. Wil jij het jezelf wat makkelijker maken? Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe winterjas!

De lengte van de jas

Zomerjassen beschikken bijna altijd over dezelfde lengte. Ze zijn in de meeste geval kort en luchtig. Bij winterjassen is dit anders. Je hebt zowel zeer korte als lange modellen. Wat is nu de juiste lengte?

Om die vraag te beantwoorden kan je verschillende afwegingen maken. Allereerst is het belangrijk om te bedenken dat enige lengte wel prettig zal zijn. Handig om je broek of rok droog te houden bij een flinke regen- of sneeuwbui. Daarnaast speelt uiteraard ook je eigen lengte een rol. Kies als je zelf erg klein bent liever niet voor een al te lange jas. Dit kan je nog kleiner maken, waardoor de jas er wat vreemd uitziet. Wanneer je langer bent dan de gemiddelde vrouw is een korte jas juist vaak wat minder mooi. In dit geval is het juist prettiger als je jas lang en misschien zelfs wel bijna tot de enkels valt.

Hou er tevens rekening mee dat de jas praktisch moet zijn bij het bewegen. Wanneer je enkel buiten loopt of in de auto zit, dan maakt het model of de lengte in principe weinig uit. Op de fiets is dit echter een ander verhaal. Dan moet je over voldoende bewegingsvrijheid beschikken en kan een lange jas al gauw in de weg zitten.

De lengte van de jas

Materiaal

Bij een winterjas is het materiaalgebruik van essentieel belang voor het draagcomfort. Het materiaal vertelt je veel over de mate waarin de jas water- en winddicht is. Kies dus voor een stof wat goed tegen water kan. Denk bijvoorbeeld aan polyester of nylon. Daarnaast moet de jas natuurlijk ook warm genoeg zijn. Let daarom ook op het materiaal aan de binnenkant van de jas. Om van extra warmte te kunnen genieten is het fijn als hier extra wol of ander isolerend materiaal in is verwerkt.

Let ook op de afwerking van de jas. Wanneer de jas niet op de juiste manier is afgewerkt, is de kans groot dat er alsnog veel wind door zal komen. Kies daarom voor een jas met een extra goede sluiting, zodat deze beter isoleert.

Materiaal winterjas

Vergeet ook de accessoires niet!

Naast een goede winterjas is het ook belangrijk om over de juiste accessoires na te denken. Maak een keuze tussen één van de talloze sjaals en mutsen en zorg er voor dat deze perfect zijn afgestemd op de jas. Zo geniet je van een complete look deze winter en ga je altijd stijlvol de deur uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.