Misverstanden over uitzendbureaus

Misverstanden over uitzendbureaus

Bij een uitzendbureau denk je aan een bedrijf dat werkzoekenden aan werk helpt. En dat is natuurlijk waar. Maar het is veel meer dan dat. Het takenpakket van medewerkers van uitzendbureaus ziet er veel anders uit dan wat veel mensen denken. Daarnaast bestaan er veel misverstanden over het werken voor een uitzendbureau. En in dit artikel lees je waarom.

Zekerheid krijgen bij een uitzendbureau

Je zal misschien vaak van mensen horen dat ze denken dat je geen zekerheid krijgt wanneer je voor een uitzendbureau werkt. Echter is dit niet waar. Werkgevers willen natuurlijk ook dat werknemers zo lang mogelijk een functie blijven vervullen. Het komt dan ook steeds vaker voor dat medewerkers een vast contract krijgen wanneer ze voor een uitzendbureau werken. Vaak wordt medewerkers wel eerst een tijdelijk contract aangeboden. Hierbij is het zo dat mensen vooral even de zekerheid van werk hebben. Later kunnen ze overgaan naar lagere contracten. Bijvoorbeeld voor een jaar. Of uiteindelijk onbepaalde tijd. Zo heb je een garantie dat je voor langere tijd wordt aangenomen. Ook is het mogelijk om voor een vast dienstverband een contract te krijgen. Waardoor je direct een vaste baan hebt.

Hypotheken en werken voor een uitzendbureau

Een andere misvatting is dat je geen hypotheek kunt krijgen wanneer je voor een uitzendbureau werkt. Hypotheekverstrekkers willen inderdaad zo veel mogelijk zekerheid. Maar wanneer er intentie is van contractverlenging, kun je ook een hypotheek krijgen. Dit noemen we ‘gebleken geschiktheid’ en krijg je bij goed functioneren. Ook zijn er uitzendbureaus die juist zoveel mogelijk met contracten werken, waardoor de kans op een hypotheek steeds groter wordt.Hypotheken en werken voor een uitzendbureau

Je moet ingeschreven zijn om te kunnen solliciteren

Vroeger moest je naar een uitzendbureau toe gaan om je in te schrijven. Zij gingen vervolgens voor je op zoek naar en baan. Tegenwoordig werkt dat anders. Zo kan je gemakkelijk vacatures online vinden en hoef je niet ingeschreven te zijn om te solliciteren. Je kunt bijvoorbeeld vacatures Amsterdam zoeken en direct solliciteren. Ook als het uitzendbureau de vacature zelf heeft geplaatst. Het is dus niet meer noodzakelijk om langs te gaan bij een uitzendbureau. Maar een goed uitzendbureau heeft nog biedt nog wel goede kansen om kantoren te bezoeken. Zo heeft Manpower ervoor gekozen om hun kantoren aan de rand van de stad te plaatsen. Op deze manier zijn de kantoorpanden makkelijker bereikbaar voor klanten. Denk aan gratis parkeergelegenheid bijvoorbeeld. En je kunt anoniemer een uitzendbureau binnenstappen. Wat voor sommige werkzoekenden erg gewenst is.

Uitzendbureaus zijn minder persoonlijk dan vroeger

Het komt ook geregeld voor dat mensen denken dat uitzendbureaus onpersoonlijker zijn geworden. Ze denken dit door de komst van het internet. Zo is het niet noodzakelijk om een uitzendbureau binnen te lopen om met ze samen te werken. Maar het is niet onpersoonlijker geworden. Zo gaf Manpower uitzendbureau aan nog elke kandidaat te spreken wanneer ze door de procedure komen. En dat voordat ze naar de opdrachtgever gaan. Daarnaast houden ze contact tijdens het gehele proces. Er is dus zeker nog genoeg persoonlijk contact wanneer je een goed uitzendbureau uitkiest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.