Minder jongeren halen hun rijbewijs

Minder jongeren halen hun rijbewijs

Als je een rijbewijs hebt, weet je dat het halen van een rijbewijs best prijzig kan zijn. Je moet lessen nemen, een theorieboek, theorie examen doen en natuurlijk een praktijk examen. Dat tikt dus flink aan. Het is dus niet zo gek dat steeds minder jongeren hun rijbewijs halen. Dit is namelijk een trend die we steeds meer zien.Je rijbewijs halen is duur

Een standaard pakket met 30 lessen kost je bij een gemiddelde rijschool al meer dan € 1500 euro. Dat is een geldbedrag dat niet iedere jongere op zijn rekening heeft staan. Een praktijkexamen alleen al kost € 200, als je dus niet in een keer slaagt kost het je alleen maar meer.

Door dit flinke kostenplaatje halen steeds minder jongeren hun rijbewijs. Uit cijfers van de federale overheidsdienst in België werden in 2018 exact 111.991 nieuwe rijbewijzen verstrekt. Dat is ruim 18% minder tegenover 2010. Jongeren besteden hun geld liever aan andere zaken zoals een nieuwe smartphone of verre reis.

Jongeren die in steden wonen halen minder hun rijbewijs dan jongeren van buiten de stad. In stedelijk gebied is vaak goed openbaar vervoer waardoor het hebben van een rijbewijs vaak overbodig is volgens jongeren. Zeker als jongeren een studenten OV-chipkaart hebben kunnen ze gaan en staan waar ze willen voor 0 euro.

ov-chipkaart

Een goedkope autoverzekering

Wanneer je als jongere geld opzij hebt gezet en je rijbewijs hebt gehaald, wil je misschien ook een eigen auto. Dit is ook een flinke kostenpost natuurlijk. Niet alleen voor het kopen van een auto is het de moeite waard om een volle portemonnee te trekken. Ook moet er een autoverzekering voor de auto worden afgesloten.

In Nederland hebben we veel verschillende aanbieders voor autoverzekeringen. Aanbieders die ieder een andere prijs vragen. De kans is groot dat je door alle verschillende aanbieders misschien geen zin hebt om precies uit te gaan zoeken wat de beste en goedkoopste autoverzekering is. Gelukkig bestaan er onafhankelijke vergelijkingssites zoals Autoverzekering.nl. Je vult eenvoudig het kenteken van de auto, je geboortedatum en adres in op de website. Vervolgens zie je meteen wat de beste autoverzekering voor jongeren is en welke het beste bij de auto en gebruiker past.

Een rijbewijs, auto en autoverzekering zijn duur, zeker voor jongeren die hun rijbewijs willen gaan halen. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt besparen zoals een goedkope verzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.