Meest geschikte verlichting voor op kantoor

Meest geschikte verlichting voor op kantoor

Door de huidige samenleving zijn we steeds meer gewend om thuis te werken. Dit zal met de aankomende versoepelingen op gegeven moment weer teruggedraaid worden. Het is nu eigenlijk de perfecte tijd om na te denken over de kantoorinrichting en dan ook de verlichting. In gebouwen waar normaal gesproken iedere dag het licht brand, hebben baat bij LEDverlichting. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook de portemonnee. Voor welke verlichting moet je eigenlijk gaan? Elke lamp heeft zijn eigenschappen en uitstraling. Je hebt LEDverlichting in warme (2700K tot en met 3000K), neutrale (4000K tot en met 4500K) of koude kleuren (6000K tot en met 6500K). Met ieder een eigen effect. Warm licht heeft een geelachtige schijn, koud licht heeft een blauwachtige schijn. Wat is dan de beste keus voor je? In dit artikel wordt gekeken naar LED verlichting voor op de werkvloer.

Op het kantoor

Om correct je werk te kunnen doen zul je zeker het toetsenbord goed moeten zien. Dit kan uitstekend met een LED paneel. Led panelen zijn er in verschillende uitvoeringen en kunnen uiteenlopende eigenschappen hebben. Bedenk goed hoe fel je de lamp wil hebben. Mocht je toch twijfelen aan het aantal lumen dan is een dimbaar LED paneel misschien wil iets voor op kantoor. Binnen in kantoren wordt vaak koud licht toegepast. Het koude licht zorgt voor een productieve sfeer, daarmee speel je in op de emoties van de mensen die onder de lamp werken. Warm licht is zeker gezelliger, maar je ogen moeten enorm wennen aan het licht, wat als vermoeiend ervaren kan worden.led paneel

In het magazijn

Net als binnen op kantoor kun je in het magazijn LED panelen toepassen. Magazijnen waar weinig overige ruimte is, wil je zo strak mogelijk stijlen. Hoe minder ruimte je besteedt aan verlichting, hoe meer spullen je kan bergen in het magazijn. Hier zijn inbouw LED panelen geschikt voor. Bij meer ruimte kun je ook oriënteren op opbouwpanelen. Led panelen kunnen verschillende maten hebben. De meest gangbare maat is een LED paneel van 60×60 cm. Zo kun je makkelijk een lichtplan maken op je beschikbare ruimte.

Bij de garages

Tot slot hebben sommige kantoren ook garages. Led panelen geven niet altijd genoeg licht voor in de garage. Een LED-bouwlamp zorgt voor gerichte verlichting. Om te voorkomen dat deze lampen continu aan staan, zijn er ook bouwlampen met bewegingssensor. Pas bij beweging zal de lamp aangaan en dimmen bij geen beweging. Zo gaat de lamp niet alleen langer mee, maar bespaar je ook energie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.