nieuwe schutting tuin

Maak je tuin af met een nieuwe schutting: 3 tips

Bij een koopwoning ben je zelf verantwoordelijk voor de erfafscheiding van de woning. Vaak gebeurt dit in overleg met de buren. Wanneer de erfafscheiding aan vervanging toe is of niet meer naar wens is, zal deze in overleg vervangen worden. De schutting is de meest verkochte erfafscheiding in ons land. De kans is dan ook groot dat jullie voor deze erfafscheiding kiezen. Die keuze blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn. Het aanbod is inmiddels zó groot dat het voor de meeste mensen moeilijk is om nog een keuze te maken. Zeker als je hierbij ook nog rekening met de wensen van de buren moet houden. Willen jullie meerdere schuttingen kopen en zijn jullie benieuwd naar de mogelijkheden? In dit artikel vertellen we hoe je jouw tuin helemaal compleet maakt met een nieuwe schutting. Daarbij geven we 3 slimme tips!

1. Voor welk materiaal kies je?

Tuinschuttingen zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Jouw materiaalkeuze is van essentieel belang voor de uitstraling en duurzaamheid van het product. Bovendien zegt het materiaalsoort veel over het benodigde onderhoud. Zo zal een houten schutting meer onderhoud nodig hebben dan een kunststof variant. Bespreek met de eventuele buren wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat de voor- en nadelen van ieder soort zijn. Zo weet je zeker dat jullie de juiste keuze maken en iedereen tevreden is met die beslissing.

materiaal schutting

2. Duurzaamheid van de schutting

Tegenwoordig besteden we steeds meer aandacht aan duurzame producten. We hebben meer aandacht voor de natuur en de producten die deze bieden. Daarnaast proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten. Deze gedachtegang zien we ook terug bij de aankoop van een nieuwe schutting. Mensen kiezen steeds vaker voor duurzamere materialen. Zo zien we dat bij een houten schutting meestal voor een schutting met FSC-keurmerk wordt gekozen. Dit keurmerk staat voor duurzaam hout. Dit is op een milieuvriendelijke wijze verkregen en gaat zeer lang mee. Een duurzame schutting kan al snel meer dan 50 jaar jullie tuin verrijken. Dit in vergelijking met een doorsnee schutting die slechts enkele jaren van dienst zal zijn. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan, maar ook hierbij geldt dat je hier op de lange termijn van zal profiteren. Goedkoop is immers vaak duurkoop. Wees daarom bereid om voor kwaliteit en duurzaamheid te kiezen.

3. Kies voor een schutting die bij jouw tuin past

Een nieuwe schutting speelt natuurlijk een essentiële rol binnen de uitstraling van jouw tuin. Deze valt immers enorm op. Daarom is het belangrijk om voor een schutting te kiezen die bij jouw tuin past. Geniet je van een moderne en strakke tuin? Dan zal een simpele houten schutting waarschijnlijk minder tot zijn recht komen. Dit in tegenstelling tot een tuin vol landelijke en natuurlijke elementen. De moeilijkheidsfactor is natuurlijk wel dat je de schutting met de buren deelt. Je moet dus allebei tevreden zijn over de uitstraling van deze erfafscheiding. Dit terwijl jullie smaak misschien duidelijk verschilt. Kies daarom voor een schutting die over een neutrale uitstraling beschikt. Zo zal deze beide tuinen complimenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.