weetjes over de mol

Leuke weetjes over de mol + tips om deze te bestrijden!

Wat leuk, een mol in de tuin! Als je dit denkt, zal je al gauw voor een vervelende verrassing komen te staan. Alhoewel het kleine beestje er op het eerste gezicht heel lief en schattig uitziet, kan deze een geweldige ravage in de tuin veroorzaken. Zodra je de eerste signalen opvangt dat er een mol in jouw tuin aanwezig is, raden wij dan ook direct aan om stappen te ondernemen. Wees niet bang: het is echt niet direct nodig om mollen klemmen te kopen en je kinderen de stuipen op het lijf te jagen. Er zijn nog genoeg andere (diervriendelijkere) methodes om het beestje uit jouw tuin te verjagen.

In dit artikel vertellen we een aantal leuke weetjes over de mol én geven we enkele tips hoe je deze kunt bestrijden!

Mollen zijn ontzettend snel!

Wist je dat mollen ontzettend snel zijn? Vaak denken mensen ten onrechte dat het een zeer knuffelbaar en rustig beestje is. Niet is echter minder waar. Een mol kan tot maar liefst 7 kilometer per muur rennen en graven. Bedenk nu maar eens dat de gemiddelde snelheid van een mens 5 kilometer per uur is. Een mol is dus aanzienlijk sneller. Wanneer je dus besluit om de mol eventjes snel met de hand te vangen, kom je al gauw van een koude kermis thuis. Het beestje is immers niet alleen ontzettend slim, maar ook nog eens razendsnel.

Mollenklem kopen? Enkel voor professionals!

Ben je er klaar mee dat de mol telkens zo’n ravage in jouw tuin aanricht? Dan lijkt een mollenklem kopen misschien een goede eerste stap om definitief van het probleem af te komen. Bedenk echter wel dat het plaatsen van deze klemmen minder eenvoudig is als het lijkt. Je moet ze op de juiste manier afstellen, waardoor het diertje direct gedood wordt. Anders moet hij urenlang lijden of is het alsnog mogelijk om te ontsnappen. Wil jij een mollenklem gebruiken? Lees dan zorgvuldig de instructies en schakel eventueel een professional in. Zo heeft het zeker het gewenste effect.mollenklem

Eet jij een mol er uit?

Een mol is een geweldige veelvraat. In verhouding kun jij vrijwel nooit de aantallen eten die de mol eet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de mol meer dan de helft van zijn lichaamsgewicht per dag eet. Dit is ook noodzakelijk, want een mol moet ieder paar uur eten om te overleven. Wanneer hij enkele uren zonder eten zit, sterft hij al gauw uit. Een mol in de tuin betekent dan ook dat een hoop wormen en slakken worden weggehaald. Toch nog een klein voordeel voor jou!

Een meester in graven

Mollen kunnen binnen zeer korte tijd een enorme ravage veroorzaken in de tuin. Wist je dat een mol maar liefst 12 tot 15 gangen in een uur kan graven? Geen wonder dat tuinbezitters mollen zoveel mogelijk proberen te weren. Eenmaal een mol in de tuin? Zeg dan maar gedag tegen je mooie gazonnetje! Karbid gebruiken, mollenvallen zetten, het moet allemaal op zeer korte termijn. Anders loop je binnen een paar uur al tegen een enorme ravage aan. Harde werkers zijn het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.