Hoe is de industriële woonstijl ontstaan?

Hoe is de industriële woonstijl ontstaan?

Zoals de naam al verklapt heeft deze woonstijl met de industriële revolutie uit de 18e en 19e eeuw te maken en is overgewaaid vanuit Amerika. Door een tekort aan woningen, waarmee ze in New York te maken hadden, werden oude fabrieken omgebouwd tot appartementen. Dit ging namelijk veel sneller dan het slopen van het pand, om er vervolgens weer iets nieuws op te bouwen. Bovendien was deze manier ook veel goedkoper. Kort daarna ontstond een industriële hype. Men zag namelijk al snel dat deze ruwe combinatie met natuurlijke materialen een prachtig totaalplaatje vormde.

Kenmerken van de industriële woonstijl

Door de snelle bouwwijze werden bakstenen muren, betonnen vloeren en staalconstructies behouden. Deze robuuste en ruwe uitstraling werd door velen omarmd. Hoge ramen en plafonds waren ook kenmerkend, waardoor de ruimte veel groter lijkt. De combinatie van deze stoere karaktereigenschappen zorgden ervoor dat deze woonstijl steeds populairder werd. Tegenwoordig is een industrieel interieur één van de meest voorkomende stijlen in Amerika en Europa.

Eenvoudig zelf toepassen

Natuurlijk heeft niet iedereen het geluk dat hun huis op deze manier is gebouwd. Toch is het mogelijk deze prachtige stijl in je eigen interieur door te voeren. Met een paar handige trucjes en combinaties kun jij binnenkort genieten van een industrieel interieur. Het kenmerkende materiaal is bijvoorbeeld eenvoudig na te bootsen door een behang in baksteen- of betonoptiek. Daarnaast kun je overwegen om een nieuwe vloer te verleggen, bijvoorbeeld een houten laminaat. Voor deze klussen heb je wel een middag of weekend tijd nodig, maar uiteindelijk zal het eindresultaat het werk meer dan waard zijn.

Belangrijke aspecten van de industriële stijl

Een industriële woning kenmerkt zich door het minimalistische fundament. Drukke prints horen hier dus niet thuis. Als jij deze woonstijl graag in je eigen huis, appartement of huis wilt toepassen dan adviseren wij niet te veel gebruik te maken van overbodige accessoires en spullen.  Daarentegen kun je wel meubels en accessoires die imperfect zijn ten nutte maken. Iets wat versleten, beschadigd of gescheurd is, kijkt niemand gek van op. Mocht je nog op zoek zijn naar geschikte decoraties voor een industriële ruimte? Bijvoorbeeld een prachtige lamp, een industriële kast of een klok industrieel? Bekijk dan de website van Sweet Living Shop. Hier vind je vrijwel alles om binnen deze robuuste woonstijl toe te passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.